Junts torna a avalar la teoria que vincula l'Estat amb els atemptats del 17A a BCN
Amb les darreres filtracions sobre l'operació Catalunya, algunes figures de Junts intenten reviure la teoria de la conspiració
La investigació recent sobre l'operació Catalunya ressuscita una de les tesis més controvertides de l'independentisme. Segons aquesta teoria, l'Estat, a través del CNI, hauria tingut una participació essencial als atemptats del 17A. El diputat de Junts, Joan Canadell, va abonar la teoria a través de xarxes socials.
Efectes de l'operació Catalunya
Per definició, el món dels serveis d'intel·ligència és confús i perillós. En mans del poder polític se sol fer servir, entre altres coses, per filtrar bombes informatives. L'últim cas és evident: la filtració de les dades de l'operació Catalunya a mitjans propers al PSOE.
Com expliquem des d'E-Notícies, aquesta és una investigació molt valuosa però també amb una clara intencionalitat política. D'entre el mar de documents que han sortit (i que sortiran) es parla de la Sagrada Família i d'una possible corruptela al seu voltant. La simple menció al temple expiatori ha servit a la comunitat 'indepe' a Twitter per recordar la teoria de la conspiració del 17A:
Els serveis secrets espanyols i l'atemptat
La hipòtesi a què s'agafen ja la va deixar caure Villarejo: que el CNI va intentar “espantar” a Catalunya i se li va escapar de les mans. Com que és poc abans del referèndum de l'1-O, es diu que l'atemptat volia acovardir Catalunya. Una mica abans, Villarejo mateix va assegurar que el CNI no va donar credibilitat a l'avís d'un confident sobre l'atemptat.
Ara connecten la falsa corruptela de la Sagrada Família amb el pla inicial dels terroristes de volar el temple. Joan Canadell ha retuitejat el missatge, cosa que significa que abona i probablement creu en aquesta teoria. És el que abans es comentava: la filtració de dades sobre l'operació Catalunya és una bona manera de desviar l'atenció.
Al PSOE li interessa perquè acusa massa el cost electoral dels pactes i Junts igual. L'últim CIS, per exemple, enfonsava ERC i clavava Junts en la irrellevància. Informacions d'aquesta classe – sempre dependents dels quals controlen de debò la informació – són molt efectives per captar l'atenció.
Més notícies: