Fotografia d'Isabel Díaz Ayuso de perfil, en un acte amb les banderes de Madrid i Espanya de fons
POLÍTICA

No només Catalunya: Isabel Díaz Ayuso també es fica al debat sobre la immigració

Els últims incidents a Alcalá de Henares porten la presidenta de la Comunitat de Madrid a pronunciar-se

El debat de la immigració és sobre la taula i ja a tot Espanya. Com sol ser habitual, Ayuso agafa la davantera mediàtica al seu partit. Parla de la necessitat urgent d'un pla realista i eficaç per tractar un “autèntic caos”.

Ayuso demana dades i informació

Cada comunitat autònoma gestiona la immigració com pot: els irregulars arriben a les Canàries i des d'allà es reparteixen. És normal llavors que surtin veus autonòmiques demanant una mica d'ordre i un pla conjunt. A Catalunya encara no: a la seva manera, el Govern també s'ha sumat al debat, que segueix amb la política d'acollida.

La mediàtica Díaz Ayuso també s'hi ha pronunciat. I ho ha fet per demanar el mínim: informació. "És imprescindible comptar amb informació, tan precisa com sigui possible, de la tremenda onada de persones que utilitza Canàries com a porta d'entrada a Europa", ha dit.

El detonant ha estat habitual en aquests casos: problemes d'inseguretat a nivell municipal. La presidenta de Madrid ha alçat la veu a Alcalá de Henares, precisament on hi ha hagut els darrers disturbis. Es tracta de l'aquarterament Primo de Rivera: petits aldarulls amb els veïns, baralles a l'interior i agressions sexuals.

El debat protagonista

Ayuso parla "d'autèntic caos” per referir-se a la situació de desinformació respecte als irregulars. Qui són, quants, d'on venen, antecedents, etc. "El Gobierno central no ha proporcionat cap informació a l´Ajuntament, ni s´ha coordinat amb les administracions locals".

La presidenta de Madrid exigeix les dades per conèixer com i de quina manera cal mobilitzar els serveis públics. "És impossible fer-ho si no coneixem l'origen d'aquestes persones, quantes són quines circumstàncies personals arrosseguen…".

El Delegat del Gobierno, és a dir, el PSOE, insisteix en el perill de vincular immigració i inseguretat. Tot i així, queda clara la dinàmica ideològica ja sigui a Catalunya o a Madrid. La dreta oficialista – PP, Junts, PNB – se suma al debat que va obrir la dreta identitària – Vox, AC –. Per part seva, l'esquerra parla de xenofòbia i posa l'accent en el model de convivència i en la integració.

➡️ Política

Més notícies: