'Operació Catalunya' Vs 'Catalangate': quan Sánchez va fer el mateix que Rajoy
Noves proves demostren l'espionatge polític a l'independentisme: Sánchez tapa amb aquesta filtració el seu propi espionatge
Les darreres informacions publicades mostren com el Govern de Rajoy va espiar l'independentisme català. Es tracta de la famosa “Operació Catalunya”, orquestrada pel Ministeri de l'Interior i amb Fernández Díaz al capdavant. Tot aquest legítim soroll al voltant de l'espionatge no té en compte l'altre espionatge: el del PSOE.
Noves dades sobre l'operació Catalunya
Les informacions provenen d'ElNacional, La Vanguardia i ElDiario. Tots tres mitjans haurien tingut accés a proves que demostrarien documentalment l'operació Catalunya. Una operació que ve de lluny, per la qual han passat figures com la Villarejo i que fonamentalment afecta el PP.
A més, la novetat és la publicació de notes i documents oficials. Perquè, com diem, les sospites i les denúncies d'espionatge venien de lluny. Així com que els serveis d'intel·ligència el que fan és espiar.
Si es confirmés tot allò publicat, estaríem davant d'una evident vulneració de la llei amb l'objectiu de frenar un rival polític. Cosa que, encara que il·legal, forma part de la cara més oculta i profunda de la política. Cara de què també ha participat el PSOE i Pedro Sánchez com a titular del poder executiu d'un Estat.
Per això, i com explicàvem des d'E-Notícies, no es deixa de percebre una aroma sospitosa en aquesta investigació (més enllà, insistim, de la il·legalitat de les accions). La raó per a les sospites és que es tracta d'una investigació conjunta, simultània i que involucra periodistes que s'odien. A més de ser afins a Sánchez.
L'espionatge de Sánchez als seus socis
La simetria entre els actors que van participar en la investidura de Sánchez i els mitjans protagonistes en aquesta investigació és notable. Un digital afí a Junts, un digital d'esquerres que fa de bústia de les filtracions del Gobierno i un diari que s'acosta al sol que més escalfa.
Perquè tota aquesta valuosa investigació sobre l'operació Catalunya no té en compte el Catalangate, del qual va participar Sánchez en qualitat de president. De fet, la ministra de Defensa, Margarita Robles, va legitimar l'espionatge a l'independentisme per suposar una amenaça a l'Estat. Ara, Robles ha hagut d'empassar-se les exigències d'ERC i el Consell de Ministres desclassificarà els documents de l'espionatge a Aragonès.
Aquest és un èxit d'ERC, encara que relatiu perquè no es publicarà tot allò que volien. Abans d'això, ja van aconseguir la destitució i la investigació judicial de la directora del CNI, Paz Esteban. Va ser la mateixa exdirectora dels serveis d'intel·ligència espanyols la que va admetre a la comissió de secrets oficials l'espionatge a almenys 18 figures de l'independentisme.
La hipocresia processista
Les noves informacions de l'Operació Catalunya han permès al PSOE i a Sánchez desviar l'atenció i tornar a assenyalar el PP com a mitjà corrupte i fora de la legalitat. A l'altra banda, Junts i ERC sumen més arguments per assenyalar l'Estat, parlar de "les clavegueres" i ser víctimes.
Frankenstein guanya
El curiós del cas és que el Catalangate és una cosa semblant: fer servir la justícia al teu gust i espiar rivals polítics per treure avantatge. No és tan diferent del que s'acusa Rajoy Oi? Doncs ho va fer el PSOE, el ministeri d'Interior de Marlaska i el CNI que controlava Robles i, per extensió, Pedro Sánchez. I aquí de moment es calla i s'assenyala a un càrrec intermedi (la directora del CNI), però continua sent un tema menor.
El març del 2023, Pedro Sánchez va plantar el Parlament en la investigació sobre Pegasus i aquí no va passar res. Els mateixos que ara exigeixen al PP de Rajoy que comparegui ara són els socis de l'absent. Una doble vara de mesurar en tota regla.
Més notícies: