Primer pla de Sílvia Orriols somrient
POLÍTICA

L'amenaça d'una moció de censura a Sílvia Orriols sobrevola Ripoll

La líder d'Aliança Catalana, que governa en minoria i amb una oposició hostil, resisteix a la pressió dels rivals mentre sonen campanes d'un pacte per fer-la fora de l'alcaldia

La campanya organitzada les últimes setmanes pel càrtel processista contra Sílvia Orriols encara no ha finalitzat. Després d'atacar-la per terra, mar i aire i utilitzant mitjans de comunicació i institucions per a aquest propòsit, la guerra de l'establishment català contra l'alcaldessa de Ripoll pot anar més enllà. I és que l'amenaça d'una moció de censura a la líder d'Aliança Catalana torna a sobrevolar la política de la capital del Ripollès.

Junts, ERC, PSC i la CUP tenen a sobre de la taula la qüestió sobre la moció de censura des de l'inici del mandat, com ells mateixos han admès. Això sí, neguen que en els últims mesos hi hagi hagut novetats. Tot i això, en el primer ple de l'any celebrat aquest dimarts passat, va quedar clar que la possibilitat que premin el gatell i apartin Sílvia Orriols de l'alcaldia podria estar ben a prop.

El ple en qüestió va ser molt tens. Va durar quatre hores i mitja. L'oposició en bloc va tombar els pressupostos presentats pel govern municipal d'Aliança Catalana i els retrets a Orriols i el seu equip van ser una constant. Algunes de les discussions van ser tan pujades de to, que fins i tot Manoli Vega, cap de files de Junts, va amenaçar l'alcaldessa.

La representant del partit de Carles Puigdemont a Ripoll va acusar Sílvia Orriols d'estar “provocant una moció de censura”, li va recordar que “som 17 regidors en total i vostè només en té 6” i la va advertir, dient-li que “tingui cura” perquè “alguna hora es pot emportar una sorpresa”. Més clar, l'aigua.

Fins al moment, la mala relació entre alguns dels membres que han de pactar la moció de censura ha impossibilitat l'acord. Tot i això, queda clar que no els falten ganes de fer fora Orriols i ocupar ells l'Ajuntament.

Aliança Catalana governa en minoria (amb 6 dels 17 regidors que té el consistori) després d'arrasar a les passades eleccions municipals i després de la incapacitat de Junts (3 regidors), ERC (3), PSC (2), la CUP (2) d'arribar a un acord de govern per formar un Frankenstein local. Sílvia Orriols ja està acostumada a dirigir Ripoll amb l'espasa de Damocles a sobre, però el soroll sobre una moció de censura ha anat tant en augment que el dubte sembla que ja no és si hi haurà moció de censura o no, sinó quan serà.

➡️ Política

Més notícies: