Cotxe de Mosos d'Esquadra a prop de la seu de Vox a Barcelona
POLÍTICA

Amenaça de bomba a la seu de Vox a Barcelona

Ignacio Garriga s'ha vist obligat a cancel·lar una reunió del partit per una amenaça de bomba


Aquest matí de dijous, la seu de Vox a Barcelona ha hagut de ser desallotjada per una amenaça de bomba.

Cap a les 11.30 hores, la seu de Vox, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha rebut un avís telefònic d'amenaça de bomba. Des del partit apunten que a més de l'amenaça de bomba, li han proferit insults.

Després d'avisar els Mossos d'Esquadra, s'ha desallotjat l'edifici de manera preventiva. Al lloc dels fets, hi ha acudit els Mossos d'Esquadra, juntament amb la Unitat Canina i els Tedax.

Aquest succés ha obligat els dirigents del partit a cancel·lar una reunió amb el secretari general del partit, Ignacio Garriga.

Una hora més tard, i seguint les instruccions de la persona que havia amenaçat els dirigents del partit, la seu continuava desallotjada. Tot i això, a l'interior de l'edifici no s'ha trobat cap artefacte explosiu, per la qual cosa es creu que ha estat una falsa amenaça.

Aquesta falsa amenaça de bomba se sumaria a les altres dues que hi ha hagut a Barcelona les últimes setmanes.

Per part seva, des de Vox han denunciat aquest fet tant a les autoritats pertinents com per les seves xarxes socials i la seva pàgina web. El cap de la delegació de Vox al Parlament Europeu, Jorge Buxadé, ha atacat directament el PSOE davant aquest fet. “Als de l'amenaça de bomba a la seu de Vox a Barcelona també els cobreix la vostra infame amnistia?”, publicava a X, abans Twitter.

Tercer avís de bomba a Barcelona en dues setmanes

La primera amenaça va tenir lloc el 20 d'octubre passat a l'Hospital General de Sant Cugat. Després de l'amenaça, aquest es va veure obligat a evacuar els pacients i activar el protocol antiterrorista.

El 22 d'octubre es va alertar de la segona amenaça de bomba. Aquest cop a la sala Razzmatazz de Barcelona, que obligo a desallotjar de matinada la sala de concerts. Tant en aquest cas, com a l'Hospital de Sant Cugat, es va tractar d'amenaces de bomba falses.

El 26 d'octubre es va detenir el presumpte autor de la trucada que alertava una bomba a l'Hospital General de Sant Cugat. L'autor, un home de cinquanta-sis anys, s'enfronta a càrrecs contra l'ordre públic que poden comportar una multa de fins a dos milions d'euros.

➡️ Política

Més notícies: