El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023
POLÍTICA

Vox s'enfronta al pla de Sánchez amb els immigrants repartits per tota Espanya

Instruccions per a edils i diputats

S'ha acabat el bròquil, almenys per a Vox. Santiago Abascal, líder de la formació, considera que vivim una “invasió migratòria”. Davant d'aquesta situació, ell és clar. Assenyala, directament, que no vol que els immigrants que han arribat a les Canàries de forma massiva es reparteixin per tot Espanya com ja està fent el Govern.

Per això, Santiago Abascal ordena a tots els seus regidors i diputats que siguin contundents allà on governen: cal oposar-se a aquest “repartiment” que ja està en curs.

Ni filiació, ni antecedents

El líder de Vox recorda a més una dada inquietant. Avui, sobre els milers d'immigrants que han arribat a les Canàries aquests dies, es desconeix pràcticament tot. Ell mateix ho explica: “no coneixem ni la seva filiació, ni els possibles antecedents, ni les seves intencions presents”.

En aquest complex context, Abascal indica que ja ha donat “instruccions” de compliment obligat als seus diputats i regidors. Ho ha fet, a més, per a alguna cosa molt concreta. Què és exactament? El Líder de Vox vol que cap dels càrrecs electes del seu partit es converteixi en còmplice del Ministeri de l'Interior.

Instruccions

Si els immigrants arriben a llocs, diu Abascal, “on Vox governa”, els seus regidors i diputats han de fer tres coses molt concretes. La primera, exigir al Ministeri de l'Interior que s'incrementi la seguretat a la zona on els immigrants han estat traslladats. La segona cosa a fer és oposar-se de manera frontal a, explica el líder de Vox, “qualsevol contribució pressupostària a aquest repartiment d'immigració il·legal que ja està en marxa”. Finalment, i en tercer lloc, els regidors i diputats de Vox a ajuntaments i parlaments autonòmics han de “fer responsables al Ministre de l'Interior i el President del Govern” dels problemes “d'ordre públic i convivència” que, considera Abascal, “es derivaran d'aquest repartiment”.

De moment, els immigrants arribats a les Canàries estan sent traslladats a diferents hotels de la Península. Es fa, gairebé sempre, de manera opaca i sense ni tan sols informar els alcaldes de les ciutats que allotgen aquests establiments. A Andalusia, ja hi ha immigrants instal·lats en hotels de la costa de Màlaga i Almeria. A Medina del Campo estan en un antic balneari.

➡️ Política

Més notícies: