Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Carles Puigdemont arracona Laura Borràs

La presidenta de Junts per Catalunya desapareix del focus mediàtic i de les negociacions


On és Laura Borràs? Podria ser el títol d'un capítol nou de Crims, de Carles Porta. La presidenta de Junts per Catalunya ha desaparegut de la política catalana sense avís previ i sense motiu aparent. Borràs no ha participat de les negociacions entre Junts i el PSOE, no ha donat declaracions i ha preferit passar desapercebuda des de les eleccions del juliol. O potser és que no ha tingut més remei.

El perfil de Laura Borràs és el d'activista, algú a qui la política de veritat li fa mandra perquè prefereix els micròfons, les manifestacions i els manifestos. En un context de normalitat, es tracta de gent que presideix entitats i que en comptades ocasions fa el salt a la política activa. El problema és que aquest tipus de diputats és el que va arribar al Parlament de Catalunya amb el Procés i alguns van aprofitar per quedar-s'hi. Un d'ells, Laura Borràs.

L'actual presidenta de Junts per Catalunya va ser la cap de files a les eleccions autonòmiques del 2021. Va quedar en tercera posició, a un escó d'ERC i Pere Aragonès. Des del primer moment, Laura Borràs va posar tots els esforços a ser presidenta del Parlament, un perfil institucional poc polític i representatiu. Perquè a Laura Borràs la gestió política diària, les negociacions i els projectes de llei no li interessen gaire.

Muntatge amb tres plans mitjans de Laura Borràs, Carles Puigdemont i Jordi Turull amb cara de preocupació

Després de les generals del 23 de juliol, Junts per Catalunya ha trobat l'oportunitat de tornar a fer política. D'acord, potser per resoldre situacions personals com les de Puigdemont, però política al capdavall. I en aquest context, Laura Borrás –que a més està inhabilitada per trossejar contractes– no té lloc. Totes les negociacions les ha portat personalment Carles Puigdemont, encara que noms com els de Turull o Míriam Nogueras han tingut el seu espai.

De moment, Laura Borràs evita alçar la veu i qüestionar l'imminent acord entre Junts i el PSOE. L'ombra de Carles Puigdemont continua sent allargada i pocs gosen portar-li la contrària públicament. Però el sector Borràs existeix dins de Junts per Catalunya i ja ha donat pistes de la seva incomoditat amb el pacte amb Pedro Sánchez. Acostumats a l'activisme, noms com Quim Torra, López Bofill o Aurora Madaula, no contemplen els acords amb altres formacions polítiques més enllà de l'independentisme.

El problema per a Laura Borràs és que continua inhabilitada i ni l'amnistia li permetrà tornar a la política activa. Continua sent la presidenta de Junts, però no ha tingut cap veu en la negociació amb Pedro Sánchez. La seva posició és decorativa, simbòlica si volen. Junts ha decidit tornar a fer política, enterrar l'u d'octubre i ser soci del PSOE. Tot al contrari del que Laura Borràs representa.

➡️ Política

Més notícies: