Muntatge de fotos de Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo, tots dos amb rostre seriós, amb imatges de les seves intervencions al cara a cara d'Atresmedia
POLÍTICA

Feijóo desafia a Pedro Sánchez després de les últimes concessions a ERC i Junts

El líder dels populars demana unes noves eleccions


Alberto Núñez Feijóo ha fet un pas endavant després de conèixer-se l'imminent acord d'investidura entre PSOE i Junts. El president del PP i líder de l'oposició ha demanat a Pedro Sánchez que convoqui eleccions. "Que sigui valent, que no s'amagui darrere del comodí nacionalista", ha afirmat.

Feijóo ha aprofitat la seva intervenció aquest matí als 'Desayunos Informativos' d'Europa Press per desafiar Pedro Sánchez. “Ell sap que l'he guanyat i per això no vol tornar a les eleccions. Jo des d'aquí li demano que sigui valent, que convoqui eleccions i sotmeti aquest acord a la valoració dels espanyols”.

En les seves pròpies paraules, “Sánchez no té dret a fer-nos passar pel que passa el poble espanyol”. El líder del PP ha afirmat que la majoria social dʻEspanya està a favor de l'Estat de Dret, de la igualtat dels espanyols i en contra dels privilegis dʻuna minoria política". Per això, diu, “Sánchez no vol les urnes”.

El govern més feble

Feijóo ha dit que "Sánchez no ho fa per Espanya, sinó contra Espanya", i que "no el mou la convivència sinó la conveniència". Ha parlat de “megalomania” d'algú que “parla d'Espanya com si fos seva”. I ha recordat que és el “president del govern més feble de tota la història democràtica espanyola”.

El líder dels populars també ha advertit que “els seus aliats saben que no necessiten fer cap esforç en pro de l'estabilitat del nostre país. En tenen prou d'anar ampliant la llibertat condicional que li concedeixen a mesura que s'aniran complint les exigències i els xantatges del separatisme”.

A més, Feijóo ha assenyalat la diferència entre el debat d'investidura i el de Pedro Sánchez: "Jo vaig rebutjar el xantatge, ell ho accepta encantat, jo vaig establir uns límits, ell els desconeix". Assegura que Sánchez "dirà qualsevol cosa o la seva contrària" amb l'únic objectiu de ser president.

Pla 'oposició' en marxa

Els pitjors presagis del PP s'han complert i tot sembla indicar que Pedro Sánchez serà president del govern. A Gènova amb prou feines hi havia esperances de repetició electoral, i havien preparat un pla per passar els propers anys a l'oposició. Aquest pla ja està en marxa.

Tot just es tramiti l'amnistia i Pedro Sánchez sigui investit president, Feijóo posarà en marxa els mecanismes legals. L'estratègia del PP té dos fronts, la majoria territorial i al Senat, i l'ofensiva judicial.

Muntatge amb un pla mitjà de Pedro Sánchez i Carles Puigdemont amb cara de pocs amics i de fons una foto de l'hemicicle del Parlament Europeu

En primer lloc, utilitzarà la majoria als municipis i autonomies per presentar resolucions i pressionar el Govern. A més, utilitzarà la majoria absoluta al Senat per entorpir l'acció legislativa de l'Executiu. I finalment agitarà els carrers per debilitar el nou govern de coalició.

El segon front, el judicial, té un recorregut que acabaria en última instància al Tribunal Constitucional. De moment, sectors de la magistratura ja s'han rebel·lat contra la llei d'amnistia. Si finalment resulta impugnada pels jutges, la legislatura podria descarrilar i anar a noves eleccions.

➡️ Política

Més notícies: