Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

Aliança Catalana tindrà la seva segona alcaldia a Catalunya

Després de diverses setmanes de serial, el partit de Sílvia Orriols presenta una moció de censura a Ribera d'Ondara amb els regidors que es van donar de baixa d'ERC


En ple debat sobre Sílvia Orriols, la seva possible irrupció al Parlament a les properes eleccions i la falsa polèmica sobre els empadronaments a Ripoll, Aliança Catalana aconsegueix la seva segona alcaldia a Catalunya.

Se n'ha parlat molt, però ara ja és una realitat. Els regidors que es van donar de baixa d'ERC i el representant d'Aliança Catalana (AC) a Ribera d´Ondara ja han presentat la moció de censura per desbancar l'alcalde socialista del govern municipal. Aquest migdia s'ha lliurat tota la documentació necessària i, d'aquí a 10 dies hàbils, es farà un ple extraordinari que oficialitzarà el canvi a l'Ajuntament d'aquesta petita localitat de la Segarra.

L'acord entre els ja exrepresentants d'ERC i el d'Aliança Catalana consisteix a cedir temporalment l'alcaldia al regidor del partit identitari Albert Puig. Puig serà l'alcalde mentre Elisabet Jové, que es va presentar per Esquerra, estigui de baixa per maternitat. D'aquesta manera, la formació liderada per Sílvia Orriols aconsegueix la segona alcaldia després d'aconseguir el govern de Ripoll.

Elisabet Jové va ser amenaçada amb l'expulsió per la direcció d'Esquerra quan es van conèixer les negociacions amb AC. Tot i això, es va donar de baixa del partit abans que prosperés l'expulsió, prioritzant així el que ella considera que és el millor per als seus veïns i per al municipi. Els altres dos regidors de la llista dels republicans no tenien carnet del partit i, per tant, les amenaces de la cúpula partit d'Oriol Junqueras van ser estèrils.

En ple procés d'acostament i flirteig amb el PSC, ERC no podia tolerar un pacte amb Aliança Catalana, que ha esdevingut un dels principals enemics del processisme. Fent bandera del cordó sanitari a allò que ells anomenen extrema dreta, els de Junqueras no es podien permetre un pacte amb el partit d'Orriols. Una estratègia que els ha costat la presència a Ribera d'Ondara. I és que la formació processista ja ha iniciat els tràmits per trencar legalment amb els regidors que es van presentar sota les sigles en aquesta localitat.

➡️ Política

Més notícies: