Muntatge amb un pla curt d'Oriol Junqueras amb cara de lamentació i un altre de Sílvia Orriols somrient lleugerament
POLÍTICA

ERC de Ribera d'Ondara desafia Oriol Junqueras i decideix pactar amb Aliança Catalana

El partit de Sílvia Orriols aconseguirà la seva segona alcaldia després d'acordar amb els republicans presentar una moció de censura a l'actual alcalde del PSC


La secció local d'ERC a Ribera d'Ondara ha decidit desafiar la direcció del partit, passar de les seves amenaces i tirar endavant el pacte amb Aliança Catalana. Segons ha pogut saber E-Notícies, l'acord entre les dues formacions ja és un fet i d'aquí a un parell de setmanes es formalitzarà la moció de censura per fer fora l'alcalde del PSC en aquesta localitat de la Segarra.

Les intimidacions d'Oriol Junqueras no han fet tremolar el pols a ERC de Ribera d'Ondara. Els representants republicans d'aquesta ciutat lleidatana van ser amenaçats per la cúpula del partit. Si pactaven amb el partit de Sílvia Orriols, els feien fora del partit. No obstant, realment només podien fer fora la cap de files, la regidora Elisabet Jové, ja que els altres dos regidors estaven a les llistes en qualitat d'independents.

En qualsevol cas, Jové ha decidit no deixar-se intimidar per la direcció i tirar endavant un pacte que ja va defensar fa uns dies. "Nosaltres som aquí per mirar pel poble. Si ens expulsen, doncs ens expulsen", va declarar a TV3. Davant d'una possible expulsió del partit, la regidora i futura alcaldessa s'ha mogut ràpidament i, segons ha pogut saber E-Notícies, a finals de la setmana passada va presentar la seva baixa de la formació presidida per Oriol Junqueras.

Segona alcaldia per a Aliança Catalana

D'aquesta manera, els exregidors d'ERC uniran els seus tres vots al d'Albert Puig, representant d'Aliança Catalana al municipi, per fer fora l'actual alcalde del PSC -que compta amb tres regidors-. Segons ha pogut saber E-Notícies, la moció de censura serà una realitat d'aquí a dues setmanes.

Un cop presentada la moció de censura, Elisabet Jové serà oficialment la nova alcaldessa del municipi i nomenarà Albert Puig primer tinent d'alcalde, que acabarà exercint d'alcalde aquests primers mesos després de l'acord. I és que Jové, que està a punt de donar a llum, estarà de baixa per maternitat fins al segon semestre de l'any 2024 i, mentrestant, delegarà les seves funcions com a alcaldessa al representant d'Aliança Catalana.

Els motius per forçar la sortida de l'alcalde actual són la manca de transparència, la mala gestió i les sospites de corrupció que tenen els regidors del municipi que subscriuran l'acord.

D'aquesta manera, Aliança Catalana aconseguirà la segona alcaldia després que Sílvia Orriols fos proclamada alcaldessa de Ripoll el juny de l'any passat. Aquest acord a Ribera d'Ondara arriba, a més, amb el partit d'Orriols al centre del debat després de la irrupció de la qüestió sobre seguretat i immigració a la política catalana. Encara que no deixi de ser un acord en un poble de poc més de 500 habitants, el pacte i la importància que se li ha donat evidencien els nervis que hi ha al processisme davant l'auge d'Aliança Catalana.

➡️ Política

Més notícies: