Muntatge amb un pla curt d'Oriol Junqueras amb cara de lamentació i un altre de Sílvia Orriols somrient lleugerament
POLÍTICA

La moció de censura d'ERC i Aliança Catalana a Ribera d'Ondara ja és una realitat

Segons ha pogut saber E-Notícies, els regidors d'Esquerra i el del partit de Sílvia Orriols tenen intenció de presentar avui mateix la documentació necessària perquè, d'aquí a 10 dies, es faci efectiu el canvi d'alcalde al municipi

Ja és un fet. Segons ha pogut saber E-Notícies, els regidors d'ERC (3) i Aliança Catalana (1) presentaran aquest dilluns, si no hi ha cap imprevist, tota la documentació necessària per a la moció de censura que obligarà l'actual alcalde del PSC a abandonar el seu lloc al capdavant del municipi. Ara, els terminis legals obliguen a deixar passar 10 dies hàbils fins que se celebri el ple extraordinari, en què es farà efectiu el canvi d'alcalde en aquesta localitat de només 500 habitants i que ha representat un petit terratrèmol a la política catalana.

Els partits que han impulsat aquesta moció, ERC i Aliança Catalana es repartiran l'alcaldia els tres anys i mig que queden de mandat. Elisabet Jové, que es va presentar sota les sigles dels republicans, serà la nova alcaldessa i cedirà el càrrec a Albert Puig, d'AC, durant uns mesos mentre ella estigui de baixa per maternitat. D'aquesta manera, el partit de Sílvia Orriols sumarà la segona alcaldia després de governar també a Ripoll.

ERC s'ha volgut desmarcar de la decisió presa pels regidors a Ribera d'Ondara. De fet, van pressionar Jové perquè no negociés amb Aliança Catalana i la van amenaçar amb l'expulsió del partit. Extrem que no va ser necessari perquè ella mateixa es va donar de baixa de la formació liderada per Oriol Junqueras, ja que preferia prioritzar les necessitats del seu municipi abans que acatar ordres del carrer de Calàbria. Els altres dos regidors d'Esquerra, en anar a les llistes com a independents, no s'han hagut d'enfrontar a la cúpula republicana.

Tot i que ERC no en vol saber res de l'assumpte, legalment els regidors díscols encara representen el partit a Ribera d'Ondara amb les sigles. Des de la cúpula de la formació de Junqueras ja han iniciat els tràmits per desvincular el nom del grup municipal liderat per Jové.

La manca de transparència, les sospites de corrupció i la mala gestió han estat els motius que al·leguen Jové i companyia per forçar la moció de censura de l'encara alcalde, Francesc Sabanés. El líder municipal dels socialistes seguirà al càrrec fins d'aquí a 10 dies hàbils a les 12 del migdia des que es presenti tota la documentació de la moció, que és el que marca la llei. Serà aleshores quan un ple extraordinari proclami la formació del nou equip de govern.

➡️ Política

Més notícies: