Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

Alejandro Fernández carrega amb duresa contra Salvador Illa pels pressupostos

Diu que Illa busca 'amagar-se' del cas Koldo i critica la idea que el PSC pugui ser una 'alternativa al separatisme'

Avui mateix sabíem que el PSC salvava ERC i arribava a un acord per aprovar els pressupostos d'Aragonès. Salvador Illa ha insistit que ho ha fet “pensant al país” i perquè dona per satisfetes les exigències del PSC. Per part seva, el líder dels populars, Alejandro Fernández, ha criticat la decisió dels socialistes i ha assenyalat que es tracta d'un intent de Salvador Illa de “silenciar” el cas Koldo.

Dures crítiques des del PP

El Govern d'ERC salva els mobles el seu darrer any de legislatura gràcies a la pilota d'oxigen del PSC. El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, ha remarcat que no ho ha fet pensant a les eleccions. Però, eleccions al marge, el que sembla clar és que és un acord que està influenciat per la situació política a Madrid.

En declaracions a la premsa, el líder del PP català no s'ha mostrat sorprès. “Era una cosa previsible”, ha dit Alejandro Fernández. Ha criticat que el PSC sigui la “crossa del separatisme” i fins i tot s'ha referit a Illa com a “majordom”. Per tot això, ha ironitzat sobre la intenció del PSC de ser una “alternativa al separatisme”.

D'altra banda, ha retret als socialistes que donin suport a uns pressupostos que porten Catalunya a ser la regió amb més pressió fiscal d'Espanya. Així com uns pressupostos, ha dit Fernández, que disparen la “despesa identitària” per “difondre el discurs separatista”. En aquesta línia, avui expliquem a E-Notícies que el cost dels mitjans de comunicació públics catalans triplica la mitjana de despesa de la resta de comunitats autònomes.

El cas Koldo i el Hard-Rock

Fernández ha anat més enllà i ha vinculat la decisió d'Illa amb l'explosiu cas Koldo, que es complica amb la decisió d'Ábalos de mantenir l'acta de diputat. "Busca que se silenciï el cas Koldo", ha assenyalat Alejandro Fernández. Insisteix que respecta la presumpció d'innocència, però també que “Illa està amagat i buscant protecció en els seus socis independentistes”.

També ha enviat alguns dards als Comuns, que no s'acaben d'aclarir amb l'assumpte del Hard-Rock. "Cultura del no a tot", ha dit. Fernández ha posat en relació el Hard-Rock amb Portaventura i ha explicat que si els líders catalans dels anys vuitanta haguessin estat “tan irresponsables” com els d'ara, Tarragona no tindria la riquesa turística que té.

➡️ Política

Més notícies: