Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català

POLÍTICA

Alejandro Fernández presenta les seves sis mesures contra els okupes

El PP català ofereix un 'Pla d'Habitatge' per lluitar contra el problema de la manca d'oferta i de l'okupació

Com tots, el PPC sap que la qüestió de l'habitatge és un tema prioritari. En particular, per als joves, que són els que més acusen la manca d'habitatge. No només com a lloc per viure, sinó com a bé d'inversió. Aquesta setmana, per exemple, era notícia que la renda dels propietaris és el doble que la dels llogaters.

D'altra banda, les lleis que regulen els preus dels lloguers han deixat el mercat en situació pitjor. A E-Notícies hem fet diverses cròniques de la situació identificant algunes de les seves causes. Dimarts passat explicàvem que, segons l'Idealista, l'aplicació de la llei d'habitatge ha reduït notablement l'oferta en tan sols un mes.

Balcó amb el cartell de Se Lloga a Barcelona

Treure més habitatge al mercat

Doncs bé, la situació ha hagut d'arribar a aquest punt perquè els partits ho tinguin com un tema electoral prioritari. A nivell nacional, per exemple, ara mateix el PP i el PSOE competeixen per veure qui guanya el relat prometent un augment de l'oferta.

A Catalunya – on la situació és especialment dolenta amb el lloguer més car d'Espanya – els partits també posen l'accent en aquesta qüestió. Sense anar més lluny, ahir mateix el PPC presentava algunes de les mesures. Entre aquestes, les destinades a lluitar contra l'okupació, un tema molt sensible per al ciutadà. En aquest sentit, Fernández ja ha estat molt crític amb el fet que el 40% de les okupacions d'Espanya es donin a Catalunya.

Tuit del PP anunciant el pla d'habitatge

Entre altres mesures, proposen que el desallotjament sigui en 24 hores, l'augment de les penes o la impossibilitat per empadronar-se en un habitatge okupat. En darrer terme, es tracta d'emular gran part de la política de l'alcalde Albiol a Badalona.

En l'ordre de l'augment de l'oferta, parlen de posar a treballar tota la terra disponible, cosa que Ayuso intenta fer ara a Madrid amb terra destinada a oficines. En aquesta línia, parlen d'augmentar la seguretat jurídica o d'incentivar fiscalment els propietaris perquè treguin habitatge al mercat.

Pel que fa als joves, també ofereixen algunes mesures, però la veritat és que, a la realitat, són subsidiàries de si augmenta o no l'oferta. Així, per exemple, oferir una assegurança d'impagament als propietaris o avalar els joves són mesures que només poden prosperar si abans hi ha prou oferta.

➡️ Política

Més notícies: