Primer pla d'Alejandro Fernández del PP català
POLÍTICA

Alejandro Fernández guanya la primera batalla interna a Feijóo

Gènova no es decideix a convocar el congrés regional perquè no li surten els números

Alberto Núñez Feijóo rectifica a mitges a Catalunya. La seva intenció des de fa mesos era convocar un congrés regional, que s'hauria d'haver produït des de fa un any, per apartar Alejandro Fernández. La relació entre el líder català i el galleig és nul·la i Fernández no va dubtar a alçar la veu quan Feijóo no va descartar parlar i pactar amb Carles Puigdemont. De moment, Gènova frena la celebració del conclave, conscient que no les té totes.

Aquests darrers dies diversos mitjans han publicat informacions sobre el PP de Catalunya contradictòries. El diari Voz Pópuli assegurava dissabte que l'entorn de Feijóo "no veu convenient" convocar ara el congrés sota l'excusa d'una possible investidura fallida de Sánchez. El mateix mitjà assegurava que la direcció nacional no donarà suport a cap candidat després de veure el poder intern d'Alejandro Fernández, superior al que s'esperava.

Imatge dels líders del PP Alberto Núñez Feijóo i Alejandro Fernández, desafiadors, amb un fons en flames

Avui dilluns ens despertàvem amb una informació d'El Español diferent: assegurava que Dolors Montserrat era l'escollida per Feijóo. I no només això, sinó que a Gènova "li és igual" que hi hagi dues candidatures. Que la decisió està presa vaja i que el congrés será a principis de 2024.

Queda clar que la informació d'aquest dilluns d'El Español és conseqüència directa del que es va publicar dissabte a Voz Pópuli. L'entorn de Feijóo i la direcció nacional mou fitxa perquè no les tenen totes i juguen a despistar. Si Feijóo comptés amb un suport absolut a Catalunya, el congrés del PP català ja estaria convocat, hi hauria candidata oficialista i llestos. Com ha passat al País Basc.

Alejandro Fernández, en una conferència a Eurostars

El que passa és que Alejandro Fernández també juga les seves cartes. Té molts suports en la militància, que va trobar al de Tarragona l'únic alt càrrec que no se'n va anar després del Procés i va aguantar el partit en hores baixíssimes. Alejandro té a més suports interns importants, com el d'Ayuso i el d'Aznar.

El debat, doncs, va més enllà de noms i egos, també es tracta de política. Mentre Feijóo vol un PP moderat, de centre i sense gaire ideologia, Alejandro Fernández defensa un partit de dretes sense complexos, que renunciï al marc mental que ha imposat l'esquerra en allò políticament correcte.

La primera batalla, per a Alexandre

Si en una cosa coincidien les informacions contradictòries sobre el PP català és que no hi ha data exacta per al congrés regional. Feijóo no ho veu clar i des de la direcció catalana popular s'assegura que Alejandro podria guanyar en unes primàries contra Dolors Montserrat. De moment, Gènova assegura que vol fer "les coses bé i no ràpid", però amaga certa debilitat i dóna la raó als que creuen que perdria aquest pols a Catalunya.

Feijóo vol acostar-se al nacionalisme i per això escull Dolors Montserrat. Creu que el seu futur passa per convertir el PP en un partit moderat, que pugui pactar amb el PNB o amb el sector pragmàtic de Junts. Aquesta mateixa setmana visitarà Catalunya per explicar “el seu model autonomista”, amb la voluntat de virar el seu discurs i mostrar “sensibilitat” amb nacionalistes catalans i bascos.

Alejandro Fernández, que va renunciar a tenir una cadira al Congrés a canvi de deixar la direcció, no mostra les seves cartes. De moment guarda silenci, però ja ha guanyat la primera batalla. No hi ha data per al seu relleu i ja veurem si aquest s'acaba succeint.

➡️ Política

Més notícies: