Façana de l'Ajuntament de Barcelona a la plaça Sant Jaume amb diversos ciclistes creuant-la
POLÍTICA

Dos anys sense treballar i continuar cobrant: el privilegi a l'Ajuntament de Barcelona

Els treballadors municipals es poden jubilar anticipadament sense perdre el sou

Que un funcionari gaudeix de millors condicions laborals que la resta de treballadors és una cosa que tots tenim assumit. I encara és més exagerat si ho comparem amb els autònoms. Però el darrer privilegi dels treballadors de l'Ajuntament de Barcelona que s'ha fet públic ha aixecat moltes ampolles. Aquest privilegi consisteix a cobrar dos anys de sou sense treballar, així com ho llegeixen.

Una investigació del Diari Ara ho ha destapat. Els treballadors de l'Ajuntament de Barcelona es poden permetre el luxe de deixar de treballar dos anys abans de la seva jubilació, però tot i així continuar cobrant la seva nòmina pertinent. El consistori barceloní, que va aprovar aquesta mesura a finals del 2021 -amb Ada Colau a l'alcaldia-, defensa aquesta situació assegurant que “facilita el rejoveniment” i permet una “millor organització” de la plantilla de funcionaris.

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau amb cara pensativa

Com justifiquen aquest privilegi per als treballadors municipals? Doncs resulta que els empleats poden acumular els dies personals no gaudits fins arribar a l'any. Si ho fan així, el mateix Ajuntament els regala el doble de dies que poden fer servir al final de la seva vida laboral. A més, també els premia amb un dia per cada quinquenni i un altre per cada any treballat.

La mesura va ser aprovada el 2021 quan Ada Colau era l'alcaldessa de la ciutat. Però qui la va aprovar va ser tot el Consell Municipal. Evidentment, tant CCOO com UGT la van ratificar i es van felicitar per haver aconseguit aquests beneficis per als funcionaris municipals. Funcionaris de carrera, personal laboral i interins són els que es poden acollir a aquest pla.

Indignació a les xarxes després de fer-se pública la notícia

Lògicament, la publicació de la notícia ha generat malestar entre moltes persones, sobretot en autònoms. “Comprant vots, una mica descarat”, “això ha d'acabar”, “pagant nosaltres, ja poden” o “a l'empresa privada comencem a estar una mica farts”, són alguns dels missatges que s'han pogut llegir a les xarxes socials . És evident que, davant l'augment generalitzat dels impostos a molts municipis, molts vegin com a injust aquest privilegi a funcionaris. I encara més quan recentment han aparegut diverses notícies sobre augments de sous a treballadors públics.

➡️ Política

Més notícies: