Pla mitjà de Santiago Abascal amb el braç dret alçat fent el gest de la V amb els dits
POLÍTICA

La dreta escalfa motors per a la manifestació contra l'amnistia del 29 d'octubre

A l'origen, convocava una fundació propera a Vox, però estaran personalitats d'altres partits

Serveix manifestar-se d'alguna cosa? Tot i els minvats efectes que marxes i concentracions organitzades els últims dies, molts pensen que sí. La següent mani, aquesta contrària a eventuals consultes i referèndums pactats o no, s'ha convocat per al dia 29.

En origen, cosa de Vox

En origen, la marxa en qüestió la convocaven la fundació Denaes, vinculada a Vox i l'organització Pie en Pared, dirigida pel polifacètic periodista i exdirigent de Ciutadans Juan Carlos Girauta. Avui ja és una altra cosa. Amb un lema clar (Defensem la unitat) ja ha atret diferents personalitats unides pel rebuig al processisme i les seves aliances amb Sánchez.

Qui estarà?

Per descomptat, Santiago Abascal i tota la cúpula de Vox, però no només ells. També hi seran il·lustres exdirigents del PP com Esperanza Aguirre o Mayor Oreja. Els acompanyaran també companys de fatigues de Girauta a Ciutadans que van abandonar a temps el vaixell taronja.

En són alguns, per exemple, Marcos de Quinto i Fernando Savater. La sortida està prevista a la Plaça de Colom, l'enclavament on es va fer aquella cèlebre foto que es pretenia principi de la fi del sanxisme. Dels tres protagonistes de la mateixa, només en queda avui a primera línia Abascal. Ell, precisament, serà l'únic líder nacional present.

I el PP?

Iván Vélez, president de Denaes, no veuria amb mals ulls la presència de Feijóo o Ayuso; però, de moment, ningú no ha confirmat des de Gènova. Tampoc cap de les veus socialistes que qüestionen les procedents de Sánchez s'ha pronunciat.

Juan Carlos Girauta anima tothom a estar-hi. Del que es tracta, explica, és defensar la Constitució en un moment en què s'han “invertit les legitimitats”. Això, considera Girauta, és el que equival plantejar una amnistia per al processisme. D'aquí al dia 29 encara poden arribar novetats.

➡️ Política

Més notícies: