Escena de la pel·lícula Mary Poppins, amb dos adults i dos nens
POLÍTICA

Mary Poppins, nova víctima dels woke: cancel·lada per ‘llenguatge discriminatori’

Mary Poppins deixa de ser una pel·lícula apta per a tots els públics en incloure termes que algunes persones consideren racistes

Els woke s'han cobrat una nova víctima. En aquesta ocasió, l'emblemàtica pel·lícula Mary Poppins ha estat la gran damnificada per a sorpresa dels aficionats al cinema. Aquest film està sota sospita per l'ús d'un “llenguatge discriminatori”.

Aquesta producció se sotmetrà a revisió en entendre que la inclusió de certs termes no s'ajusten als requeriments que ha de complir una cinta apta per a tots els públics. Així ho contempla el British Board of Film Classification (BBFC) del Regne Unit. Creuen que ha de passar a considerar-se d'“orientació parental”, per la qual cosa ja no seria adequada per als nens.

I és que apunten que algun contingut que apareix a Mary Poppins no resulta apropiat per a menors. La polèmica sorgeix per l'ús en dues ocasions de la paraula Hottentot. Històricament, es feia servir de manera despectiva per part dels colons holandesos per referir-se a un grup ètnic del sud d'Àfrica.

A l'històric film, fa ús d'aquesta expressió el personatge de l'Almirall Boom. En una escena pregunta a un nen si tenen previst “derrotar els Hottentots”. Més endavant, deixa anar la frase “estem sent atacats pels Hottentots”, després de comprovar el rostre ennegrit dels ‘deshollinadores’.

Mary Poppins, sota sospita

L'òrgan de qualificació britànic reconeix que “Mary Poppins té un context històric”. No obstant això, la influència dels woke es deixa notar.

Afegeixen que, a la pel·lícula, “l'ús del llenguatge discriminatori no es condemna, i en última instància excedeix les nostres directrius sobre llenguatge acceptable” per a tots els públics. Això els ha portat a classificar-la com a orientació parental (PG).

Per prendre aquesta decisió, a més, es basen en una investigació sobre el racisme i la discriminació. Van arribar a la conclusió que aquestes qüestions preocupen la ciutadania, sobretot els pares.

Ara han de ser els pares els que tinguin la darrera paraula. Ells decidiran si els seus fills poden veure Mary Poppins o no. Aquesta pel·lícula històrica va aconseguir cinc Premis Óscar el 1965.

Les xarxes socials dicten sentència

La decisió del BBFC de catalogar Mary Poppins com una pel·lícula no apta per a tots els públics ha encès les xarxes socials. I és que a la vista hi ha que no tothom està d'acord amb el pensament woke.

➡️ Política

Més notícies: