Primer pla del líder de Vox Santiago Abascal amb el candidat de Barcelona Gonzalo De Oro-Pulido
POLÍTICA

Quasi tots contra Vox a Barcelona

“Pacte Antifeixista” a l'Ajuntament de Barcelona

Tothom parla de Vox. Després dels resultats electorals de diumenge passat, sembla que els partits independentistes -afeblits- han trobat en el partit de Santiago Abascal una excusa per tirar pilotes fora.

Gonzalo de Oro Pulido ha entrat amb força a l'Ajuntament de Barcelona. Vox té tres regidors, però no està en cap travessa per obtenir majoria en el ple de constitució del 17 de juny. I, com era d'esperar, la intenció de les altres parts és ara aïllar-lo. “Cordó sanitari”, “pla com al Parlament” o “acord unànime” són els eufemismes que utilitzen els partits per excloure Vox i actuar com si gairebé 38.000 barcelonins no els haguessin votat.

Ho avança Nació Digital, que diu que la majoria dels partits -menys el PP- no volen normalitzar la presència de Vox a l'ajuntament. Com si no fos una cosa democràtica. En aquest sentit, Barcelona en Comú proposa un pacte “antifeixista” com el del Parlament. Això deixaria Vox sense “tenir rols de representació institucional” i no serien capaços de presidir districtes ni comissions. Molt democràtic, oi?

Imatge dels líders del PP Ignacio Garriga, Santiago Abascal i Gonzalo de Oro Pulido

ERC demana votar en contra de totes les resolucions de Vox per durant els quatre anys, demanin el que demanin, treballin el que treballin. La intenció és “no normalitzar-los”, mentre que el PSC proposa un “cordó sanitari”. Tenint en compte els resultats, no sembla que aquestes idees els hagin ajudat. Però no importa, per als socialistes -segons les seves pròpies paraules- “Vox és l'enemic”.

Xavier Trias no vol un “cordó sanitari” contra Vox. Creu que hi hauria d'haver una posició conjunta, però. I assegura que no tindrà cap tipus de relació amb la formació de Gonzalo d'Or. A efectes pràctics, doncs, volen a ignorar-los i evitar arribar a cap tipus d'acord.

Només el PP de Daniel Sirera s'allunya dels seus companys d'ajuntament. El Partit Popular ha assegurat a Nació Digital que volen una relació cordial amb tots els grups municipals si es respecten les normes de convivència.

El mandat a l'Ajuntament de Barcelona comença amb gairebé tothom en contra de Vox. No sembla que copiar el que ja han fet al Parlament de Catalunya els hagi ajudat gaire. Vox té ara 3 regidors a l'ajuntament i fa quatre anys no en tenia cap.