Primer pla del dau corporatiu a la teulada de TV3
POLÍTICA

TV3 enfada els 'indepes' amb la seva nova sèrie

Nova polèmica al voltant de la televisió pública catalana

TV3 torna a estar a l'ull de l'huracà. Pocs dies després ser notícia per la polèmica entrevista a l'escriptora Juana Dolores, la televisió pública catalana torna a estar en el punt de mira després de presentar la seva última sèrie, Cites Barcelona.

Aquesta setmana, TV3 ha anunciat que recupera una de les seves sèries històriques d'èxit. Cites va triomfar fa uns anys i ara tornarà sota el nom de Citas Barcelona. També comptarà amb un repartiment format per actors i actrius com Carlos Cuevas, Miguel Ángel Muñoz, Carmen Machi, Eva Santolaria i David Verdeguer.

Després de l'anunci, els lluitadors independentistes van carregar contra TV3 perquè la sèrie es va rodar en català i castellà. La televisió pública ha optat per doblar les parts gravades en castellà al català, alguna cosa més que a un 'indepe' no li agradava gens.

La crítica considera que es tracta d'un “doblatge horrible” i es pregunta per què “no es va rodar íntegrament en català”. Aquesta sèrie, Cites Barcelona, es pot veure en català a TV3, però també es pot veure en versió original, és a dir bilingüe, a Amazon Prime Video.

El cas és que la plataforma de vídeos d'Amazon també ha coproduït aquesta sèrie juntament amb la televisió pública de Catalunya. Una sèrie que compta tant amb actors catalanoparlants com hispanoparlants.

En la seva primera fase, Cites va aconseguir un gran èxit a Catalunya. La sèrie va acabar el 2016 el 2016 i va obtenir una audiència mitjana de l'11,6%.