Muntatge Marta Rovira i Feijóo
POLÍTICA

Alberto Núñez Feijóo, el millor aliat del processisme: fins a Esquerra ho delata

Marta Rovira explica que el PP es va posar en contacte amb ERC per negociar una majoria al Congrés i dona noms

Amb les gallegues de fons, ERC revela ara que un conegut diputat del PP els va temptejar per organitzar una investidura. Si això és cert, es confirma que el PP juga a dos nivells. Critica els pactes de Sánchez en públic i els intenta muntar a la seva manera en privat.

Més problemes per a Feijóo

Continuen els problemes per Alberto Núñez Feijóo. Després de dir que estava obert als indults, ara surt Marta Rovira i diu que el PP els va oferir pactar. A poc a poc es confirma el que ja era una evidència: que Feijóo busca entendre's amb els nacionalismes.

Durant les últimes setmanes i mesos, el PP ha enviat discretes picades d'ullet a Junts. Tot seguit, això sí, es feien els durs i intenten desmentir-ho. González Pons, per exemple, va dir que Junts era un partit constitucional. De fet, es va arribar a especular amb una moció de censura contra Sánchez entre Junts i el PP.

La bomba informativa de la setmana passada van ser les declaracions de Feijóo a un grup de periodistes dient que estava obert als indults. Unes declaracions que arriben en plena campanya de les gallegues, quan la majoria absoluta del PP penja un fil. N'hi ha que veuen una voladura controlada en aquestes declaracions.

S'especula que Junts té informació sobre oferiments del PP i que davant d'això els populars haurien decidit avançar-se. Recordem que Puigdemont va escriure fa poc una carta al Parlament Europeu i va deixar caure que “tot se sabrà”. Ara bé, el que ningú no s'esperava són aquestes declaracions de Marta Rovira a la SER-Catalunya:

Dona noms

“A l'agost va venir un diputat del PP, Carlos Floriano, per proposar-nos negociar i parlar d'una majoria al Congrés. Nosaltres ens neguem”, ha explicat Rovira. Estiguin o no programades per afectar les eleccions gallegues, aquestes declaracions són molt reveladores.

Entre altres coses, mostren que el PP funciona a dos nivells. Un, més superficial i comunicatiu, en què critiquen amb molta duresa els pactes de Sánchez per, probablement, no deixar-se menjar per Vox. I un altre, el de les negociacions i les trucades de telèfon, en què el PP funciona a efectes pràctics com el PSOE.

Segons com ho gestionin els populars, això generarà un vendaval periodístic i polític. Començant per les eleccions gallegues. A més, no és inversemblant que en qualsevol moment Puigdemont reveli més coses.

➡️ Política

Més notícies: