Imatge d'Oriol Junqueras i Carles Puigdemont mirant cadascun cap a un costat
POLÍTICA

Adéu al procés

Les eleccions municipals envien un missatge clar al moviment independentista

Adiós al proceso

Valoració urgent per part del director d'E-Notícies durant la nit electoral. Xavier Rius assenyala que finalment el procés ja s'ha acabat.

No només ningú l'ha recordat durant la campanya, sinó que Esquerra, el partit del Govern, ha estat colpejat durament. Més enllà del cop, les eleccions d'aquest diumenge han redibuixat el mapa polític a Catalunya: hem tornat al que hi havia abans del procés independentista.

El PSC ha aconseguit prendre a Esquerra ciutats importants com Tarragona, Lleida o Reus. També han aconseguit ser els més votats a Girona. A més, el PP ha tornat a entrar en localitats on havia desaparegut en els últims anys.

Ara s'obren diverses incògnites destacades. Què farà ara Pere Aragonès? Intentarà resistir? I després tenim Junts per Catalunya. La victòria de Xavier Trias a Barcelona camufla derrotes en altres llocs com Girona.

Finalment, però no menys important, tenim la irrupció de VOX. A Barcelona, entrant amb 2 regidors, però també a la resta de Catalunya. Els de Santiago Abascal i Ignacio Garriga han aconseguit representació a la resta de capitals de província: Tarragona, Girona i Lleida. Però també en moltes altres ciutats importants.

El tauler polític s'ha mogut i tot fa pensar és ens trobem en un nou cicle polític que acaba, ara sí, amb el procés independentista.