Primer pla d'Oriol Junqueras en un míting amb cara d'enuig
POLÍTICA

ERC s'enfonsa a tercera força: PSC i Junts queden per davant

La formació republicana se situa com la tercera força més votada a Catalunya

Vot de càstig per a ERC a Catalunya. La formació republicana s'endú un xàfec important en aquest 28-M i esdevé com la tercera força més votada a Catalunya. Dit d'una altra manera: de ser la clara guanyadora el 2019, Esquerra ha passat a quedar relegada com a tercera força, per darrere de PSC i Junts. 

La formació independentista ha obtingut un total de 515.817 vots, 2.868 regidors i el 17,3% dels vots. Lluny dels seus dos grans rivals en aquestes eleccions: el PSC i Junts. El PSC ha guanyat amb un total de 709.602 vots a tot el país i obtenint 1.453 regidors.

I Junts, per part seva, ha obtingut un total de 547.285 vots i una suma de 2.669 regidors.

El 2019, ERC va obtenir 819.845 vots. El declivi de la formació republicana, per tant, és més que evident, tot i ser la formació que més regidors ha obtingut a Catalunya.

'Decepció' per a ERC

'Decepció' o vot de càstig. Al gust del consumidor. Després d'uns resultats notables el 2019, la formació republicana s'endú un revés important. En nombre de regidors, ERC és la formació més votada, però en nombre de vots cauen al tercer lloc.

No obstant això, per demarcació, el PSC ha guanyat a Barcelona i Tarragona, mentre que els republicans i les seves coalicions han estat les més votades a Girona i Lleida.