Imatge de Félix Larossa junt a Salvador Illa en un acte del PSC a Lleida
POLÍTICA

El PSC recupera Lleida i el PP és la segona força

VOX entra amb força amb 2 regidors

El PSC també recupera Lleida. Després de perdre per pocs vots el 2019, Fèlix Larrosa i el PSC tornaran a governar la capital del Segrià. La caiguda d'ERC, també a Lleida, permet als socialistes tenir el camí lliure per tenir la Paeria.

El PSC obté 9 regidors. La sorpresa és enorme en segon lloc: el PP treu 5 regidors i supera Esquerra. Aquesta és segurament una de les notícies electorals del dia: el gran resultat del PP deixa Esquerra, que havia aconseguit el primer lloc el 2019, amb també 5 regidors.

En quart lloc se situa Junts per Catalunya, que manté el tipus amb 5 regidors, mentre que l'altra gran notícia és VOX. El partit de Santiago Abascal també entra a Lleida amb 2 regidors. Els Comuns obtindrien un sol regidor, mentre que la CUP quedaria fora.

El moviment independentista en general i ERC en particular són els grans perdedors de les eleccions municipals a Lleida. L'alcalde Miquel Pueyo, d'Esquerra, no només no capitalitza ser el Paer en Cap, sinó que perd dos regidors. No només el PP i VOX es reparteixen els 3 regidors de Ciutadans, sinó que a més compten amb 5 regidors més entre tots dos que el 2019.

L'Ajuntament de Lleida compta amb 27 regidors, de manera que la majoria absoluta és de 14. La realitat és que no hi ha cap pacte alternatiu que pugui deixar fora el PSC.

.