Muntatge fotogràfic amb un mòbil a primer pla i uns activistes independentistes cremant els cartells d'ERC, CUP i Junts
POLÍTICA

L'independentisme abstencionista celebra el seu primer acte

Sergi Maraña i Santiago Espot lideraran un debat a Barcelona

L'abstencionisme indepe també està en campanya electoral. Entitats sobiranistes que promouen l'abstenció el 23-J han organitzat un debat aquest dijous a l'Ateneu Barcelonès. L'acte comptarà amb la participació, entre d'altres, del periodista de 8TV Sergi Maraña i el polític Santiago Espot.

“Debat: abstenció i eleccions espanyoles 23-J”, així es diu el primer acte dels abstencionistes independentistes. Volen convèncer les bases dels partits per infligir un càstig al processisme el proper 23 de juliol. El motiu, haver traït l'esperit de l'1-O i ser incapaços de forjar la unitat independentista.

L'acte està convocat per les entitats Ara o Mai, la Fundació Catalunya Estat, Advocats Independents i el sindicat CADCI. Hi participaran també els activistes Carme Teixidor, Albert Codinas, Daniel Laspra i Cristina de Haro.

La campanya per l'abstencionisme

L'abstencionisme independentista genera encara molts dubtes entre les bases descontentes. Amb la intenció d'aclarir els dubtes, els promotors de la campanya han convocat aquest debat. Són conscients també que ERC i Junts intenten desactivar l'abstencionisme a través de les seves plataformes.

Meme que anima l'abstenció a les eleccions del 23 de juliol

Entitats com el Consell per la República i Òmnium Cultural s'han postulat a favor de votar massivament el 23 de juliol. Les bases de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) també han optat per la neutralitat davant l'opció de vot. L'abstencionisme es va quedant cada cop amb menys espais.

D'altra banda, hi ha molts independentistes descontents amb els partits que no obstant volen exercir el seu vot. Temen que l'abstenció propiciï l'enfonsament de l'independentisme que desitja l'espanyolisme. Davant d'aquesta creença, els abstencionistes celebren un acte per aclarir els seus postulats.

Sergi Maraña i Santiago Espot

Un dels principals promotors de l'abstencionisme és Sergi Maraña, periodista i productor de 8TV. Fa setmanes que argumenta a través de Twitter per què els independentistes no han d'anar a votar el 23-J.

Maraña ha posat l'enfasi en el que cobren els partits i els diputats elegits al Congrés i al Senat. Promou la idea que ERC, Junts i la CUP es mouen només pels seus interessos (els diners). Els abstencionistes creuen que la patacada electoral serà un punt d'inflexió en la seva manera d'actuar.

Un altre dels activistes per l'abstenció és Santiago Espot, fundador del partit separatista radical Força Catalunya. El polític s'ha mostrat molt crític amb els partits processistes i ha demanat no anar a votar com a senyal de rebuig.