Muntatge amb una mà subjectant un mòbil amb una urna de fons
POLÍTICA

El tuit que els indepes abstencionistes no paren de compartir

Creix el bombardeig a les xarxes per no anar a votar el 23-J

L'independentisme radical organitzat a les xarxes s'ha conjurat perquè el 23 de juliol hi hagi una abstenció històrica a Catalunya. És la seva estratègia per mostrar l'enuig davant la manca d'unitat dels partits sobiranistes, especialment Junts i ERC. A mesura que ens acostem a la data electoral, el seu bombardeig a les xarxes socials creix més i més.

Meme que anima l'abstenció a les eleccions del 23 de juliol

Amb hashtags com #AbstencioMassiva23J o #AbstencioCatalana, els personatges indepes a Twitter difonen la seva propaganda per promoure l'abstenció. Volen que el 23-J es visualitzi el càstig als partits. A les darreres hores, els activistes de l'abstencionisme han compartit massivament un missatge a Twitter.

El tuit que comparteixen massivament

Es tracta d'una piulada de Sergi Maraña, periodista que es presenta com a “independent” i que és un assidu a les campanyes pel secessionisme. Aquest periodista de 8TV fa dies que promou l'abstencionisme entre l'independentisme radical. I el seu darrer tuit s'ha fet viral i s'està compartint massivament.

El periodista es pregunta “per què els partits volen que votis?”, i a continuació dóna dues raons. La primera, perquè “cobraran 21.167,64 euros per cada escó al Congrés i al Senat”. I segona, perquè “també rebran 0,81 euros per cada vot al Congrés, i 0,32 euros per cada vot al Senat”.

“Per això els preocupa tant que la gent no voti”, conclou el periodista al seu tuit. Ha estat compartit massivament, amb missatges com “sense vots se'ls acaba el modus vivendi, l'abstenció és el matarrates dels traïdors”. El missatge, amb més de mil retuits, és un exemple de la mobilització abstencionista a les xarxes.

La nova tendència del separatisme

L'abstencionisme indepe va camí de propiciar uns resultats històrics als comicis del 23-J. El moviment demostra que els partits han perdut el control de les bases, i el seu enfonsament a les urnes pot marcar un abans i un després. Tot i que això genera debat també dins del separatisme.

Imatge d'una persona introduint una carta d'una votació en una urna

De l'independentisme radical ja no se'n salva ni l'entorn de Carles Puigdemont. El seu advocat Gonzalo Boye ha denunciat una campanya d'assetjament amb insults i amenaces després d'haver criticat l'estratègia de l'abstencionisme. És així com s'està forjant la implosió de l'espai independentista a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: