Arnau Borràs entrevistant Sílvia Orriols
OPINIÓ

Per què E-Notícies parla de Sílvia Orriols?

E-Notícies vol trencar el marc mental que ha caracteritzat la política i la societat catalana en els darrers 10 anys


Des de fa uns mesos, E-Notícies va iniciar una nova etapa amb l'entrada de nous accionistes i també amb un canvi a la direcció del diari, càrrec que tinc el plaer d'ostentar des de l'octubre passat.


En les últimes hores, Albano Dante Fachín (exdiputat al Parlament per Podem i que ara dona suport a Carles Puigdemont) va publicar un vídeo en què abocava acusacions falses, manipulacions i informació esbiaixada sobre l'E-Notícies.

Com bé saben els nostres lectors habituals, la línia editorial de l'actual E-Notícies ha evolucionat i s'ha ampliat aquest darrer any. El que fa Albano Dante Fachín és agafar certes informacions, declaracions i dades de fa mesos per reforçar el seu relat prèviament establert, acusant E-Notícies de tenir certs interessos foscos per promocionar la figura de Sílvia Orriols.

Entenc que, durant la darrera dècada, molta gent ha pogut omplir la nevera gràcies a l'anomenat 'procés'. Gent, organitzacions i partits que s'han pogut guanyar el pa gràcies a la dicotomia processistes vs constitucionalistes i que pensen que tothom gira al voltant d'aquesta divisió.

Al nou E-Notícies, agradarà més o menys, però estem fent una cosa que jo considero valenta i que el que vol és trencar aquest marc mental que ha caracteritzat i polaritzat la política i la societat catalana en els últims (com a mínim) 10 anys.

Per què donem veu a Sílvia Orriols?

El nou E-Notícies aposta per una qüestió pràcticament oblidada: la ideologia. O el que ara s'anomena batalla cultural. En aquest diari, i així ha quedat acreditat els darrers mesos, tenen cabuda i espai totes aquelles opcions i opinions que reforcen certes maneres d'entendre ideològicament Catalunya.

Vam ser dels primers a donar veu als funcionaris de presons en la lluita per les seves condicions laborals i la deriva bonista del Govern de la Generalitat en qüestions de seguretat. També vam ser dels primers a donar veu al corrent de docents que critiquen els mètodes d'aprenentatge actuals a les escoles catalanes. Uns mètodes que han resultat ser nefastos, com va indicar el darrer informe PISA.

També som dels únics mitjans, per no dir l'únic, que hem donat veu a les feministes contràries a la ideologia de gènere i a la deriva queer del feminisme institucional, aquell que promociona l'hormonació i la mutilació de menors d'edat amb disfòria de gènere.

També vam ser els primers a entrevistar Marc Buch, alcalde de Junts a Calella, quan fart de la delinqüència que hi havia a la seva localitat, va alçar la veu per demanar mesures contundents, trencant així amb un tema pràcticament tabú a Catalunya (el de l'expulsió dels multireincidents).

En definitiva, al nou E-Notícies donem veu a aquelles persones que posen damunt la taula qüestions de les quals no es parla als mitjans àmpliament subvencionats per la Generalitat. I parlem de temes que trenquen l'hegemonia ideològica processista i progressista que han portat Catalunya a l'abisme.

Per això parlem de Sílvia Orriols. És el mateix motiu pel qual donem veu a gent propera al PP, a Vox, a Aliança Catalana, al Front Nacional de Catalunya, al Frente Obrero, a professors contraris a les metedologies d'aprenantatge actuals o a Feministes de Catalunya, per posar-ne alguns exemples diversos.

Perquè encara que a alguns els costi d'entendre, el nou E-Notícies és un mitjà molt més plural del que són la majoria de mitjans a Catalunya. I si Albano Dante Fachín es pregunta per què no hem entrevistat més opcions polítiques, és perquè ens han vetat, no per falta de voluntat d'aquest diari.

A més, cal recordar que tot això ho fem sent l'únic mitjà de comunicació a Catalunya que, tot i ser el quart digital més llegit en català, no rebem ni un euro públic de la Generalitat. Ni en subvencions ni publicitat institucional. I, si com insinuen alguns, tenim finançadors foscos o ocults, que ens diguin qui són per poder enviar-los la factura, perquè encara no hem rebut el pagament corresponent.

Sabem que la batalla que hem iniciat els darrers mesos és complicada. Trencar amb els marcs mentals que han marcat Catalunya els darrers anys no és una tasca fàcil. Però, malgrat les acusacions i difamacions, seguirem dempeus. Sent un espai de llibertat i donant batalla aquesta hegemonia processista i progressista de la qual Albano n'ha format part i que ja anava sent hora que algú digués prou.

I, finalment, només assenyalar que el suposat treball d'“investigació” d'Albano Dante Fachín no té res d'investigació. I només cal haver-se passejat per Twitter aquests dies per adonar-se que el que explica Albano sobre E-Notícies no són més que falsedats i intoxicacions que li van bé perquè la seva teoria s'aguanti.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: