Muntatge de Pere Aragonès i Joan Ignasi Elena amb el logotip d'E-noticies

POLÍTICA

El Govern veta una entrevista a E-Notícies per ser 'un altaveu de l'extrema dreta'

La Generalitat denega a E-Notícies una entrevista al conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena, acusant aquest mitjà d''atiar l'odi contra determinats col·lectius'

Fa uns dies, abans que es convoquessin eleccions anticipades a Catalunya, E-Notícies ens vam posar en contacte amb el Govern per demanar una entrevista al conseller de l'Interior, Joan Ignasi Elena. Amb una delinqüència a l'alça, des d'aquest diari consideràvem que seria interessant parlar amb el màxim responsable polític de la seguretat a Catalunya.

Tot i això, l'entrevista d'E-Notícies a Joan Ignasi Elena ha estat vetada. L'Oficina de Comunicació del Departament d'Interior va denegar la nostra proposta al·legant que "el conseller Elena no fa entrevistes amb mitjans que fan d'altaveu de l'extrema dreta o que es dediquen a atiar l'odi i la discriminació contra determinats col·lectius, com ara la immigració".

Captura d'un correu electrònic rebut per part d'E-Notícies del Departament d'Interior de la Generalitat

Aquest diari desconeix si el responsable de la decisió de vetar E-Notícies sorgeix del mateix Joan Ignasi Elena o del seu equip de comunicació. En una primera conversa amb el Departament, se'ns va dirigir a Bernat Gimeno, que des del 2016 va empalmant càrrecs a l'administració. Primer al grup municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, després a la Conselleria d'Exteriors exercint de director de comunicació i, des del 2021, a la Conselleria d'Interior (primer com a cap de premsa i ara com a director de comunicació).

Això sí, actualment, el màxim responsable del gabinet de Joan Ignasi Elena a Interior és Raül Múrcia. Igual que Gimeno, també acumula diversos càrrecs a l'administració des del 2016. Primer com a assessor del Vicepresident, després com a coordinador de l'oficina del Vicepresident i, des del 2012, com a Cap de Gabinet del Conseller de l'Interior.

Acusacions d'incitar l'odi, un argument recurrent del Govern

L'excusa de l'extrema dreta i de la incitació a l'odi s'ha convertit en una arma recurrent del Govern per assenyalar, silenciar o fins i tot multar aquells que tenen un discurs diferent del que propaguen des de la Generalitat.

Un exemple és la intenció de la Conselleria d'Igualtat i Feminismes de multar Sílvia Orriols per expressar les seves opinions. L'alcaldessa de Ripoll va dir que els valors de l'islam són incompatibles amb occident. El Govern, exercint de jutge, considera que aquestes declaracions inciten a l'odi i, per això, vol multar amb 10.000 euros la líder d'Aliança Catalana.

➡️ Política

Més notícies: