Diverses persones amb pancartes contra la llei trans en blanc i negre

OPINIÓ

La mentida del transactivisme

A Catalunya tenim el Servei Trànsit, on pràcticament et regalen les hormones i els bloquejadors el primer dia que hi vas

Editorial Arnau Borràs

Aquesta setmana s'ha fet pública la Revisió Independent dels Serveis d'Identitat de Gènere per a Infants i Joves, el ja conegut com a 'Informe Cass'. Aquest estudi, elaborat per la reconeguda pediatra Hilary Cass, era un encàrrec del Servei Nacional de Salut (NHS) del Regne Unit i havia de servir per millorar i fer recomanacions respecte al tractament mèdic que s'aplica a les persones (sobretot nens i joves) amb disfòria de gènere o que s'estiguin qüestionant la identitat de gènere.

Es considera que aquest estudi és el més important que s'ha fet mai al món sobre aquesta qüestió. I, resumint, l'Informe Cass diu que no hi ha una evidència clara que la utilització d'hormones i bloquejadors de pubertat en menors de 25 anys millorin el benestar d'aquests joves. Encara més, admet la seva preocupació pel fet que puguin perjudicar la salut d'aquests individus a mitjà i llarg termini.

Resulta pervers que mentre països com el Regne Unit, més avançat en el temps que Espanya respecte als tractaments i drets (sic) a les persones trans, van fent passos enrere veient que potser s'estava tirant massa pel dret sense analitzar-ne les conseqüències, aquí es estigui anant en direcció contrària. Bàsicament, estem anant cap a on altres països ja estan tornant veient el desgavell que estaven generant.

Per exemple, a Catalunya tenim el Servei Trànsit. On pràcticament regalen les hormones i els bloquejadors el primer dia que hi vas. Així ho han acreditat diversos testimonis. De fet, la mateixa directora, Rosa Almirall, va admetre en conferències que va hormonar menors d'edat. I ho feia justificant que, a partir d'aquell moment, el menor se sentia més feliç.

No es pot negar la disfòria de gènere ni la realitat trans, però aquí és on ve la gran mentida del transactivisme. El que anomenen “despatologització”. És curiós com, després de molts anys batallant per normalitzar i desestigmatitzar problemes de salut (i salut mental, sobretot), ara t'acusin de transfòbia (o fins i tot et puguis veure abocat a haver de pagar una multa per incitar vés-te-saber -què) per reivindicar que qualsevol persona amb problemes amb la seva identitat de gènere ha de ser tractada mèdicament i coneixent les possibles conseqüències que hi pugui haver a l'hora d'iniciar un procés irreversible. Que estem parlant de joves i menors, per déu!

Esperem que l'Informe Cass serveixi per posar una mica de seny sobre aquesta qüestió i que, com diu la pediatria que ha elaborat aquest estudi, es tinguin en compte tots els factors (possibles problemes de salut mental, autismes, etc.) abans d'anar regalant hormones i bloquejadors com si fossin llaminadures. Que ja tenim testimonis de moltes persones que se n'han penedit haver fet cas a metges que, pel motiu que sigui, han acabat posant per davant els deliris d'uns suposats activistes abans que l'evidència científica.

➡️ Editorial del director ➡️ Opinió

Més notícies: