Muntatge amb diaris

POLÍTICA

Destapen un experiment mèdic per homonar nens i nenes identificats com a trans

La premsa britànica assenyala l'Informe Cass com l'escàndol mèdic més gran aparegut en anys

L'escàndol més gran conegut en dècades, així cataloga la premsa britànica l'Informe Cass que ha destapat un experiment mèdic d'hormonació de nens i nenes amb dubtes sobre la seva sexualitat. Segons l'informe, el sistema públic de salut britànic ha estat anys administrant tractaments perjudicials a nens i nenes sense evidència científica. El cas ha ocupat les portades dels diaris més importants del país aquests dies, i també ha arribat fins a Espanya.

L'advocada penalista Paula Fraga, especialitzada en drets de la infància, s'ha fet ressò de l'escàndol i n'ha aportat la visió. “Estan medicalitzant de per vida nens sans i danyant la seva salut física i mental”, ha explicat. Afegeix que “de tot això portem anys advertint les feministes”, i que “exigirem responsabilitats polítiques i el tancament de clíniques privades i públiques que hagin seguit aquest model”.

Què és l'Informe Cass

L'Informe Cass és un informe que ha elaborat la presidenta de la Revisió Independent dels serveis d'identitat de gènere per a la infància i la joventut, Hillary Cass. Hi critica durament el que ha fet el servei públic de sanitat britànic durant anys. La seva conclusió és que la ideologia s'ha imposat a la protecció de joves angoixats per la crisi d'identitat, creant un fals consens mundial sobre una pràctica perillosa i irreversible com l'hormonació.

Captura de pantalla de Twitter

La doctora Cass revela la influència que han tingut lobbies com l'Associació Mundial de Professionals de la Salut Transgènere al sistema de salut britànic. Aquestes entitats han aconseguit imposar els seus enfocaments, basats en proves insuficients i amb poca validesa científica. Això ha condicionat la tasca dels professionals de la salut pública, aplicant tractaments perjudicials per a nens i nenes.

L'informe conclou que no hi ha proves que donin suport a l'ús de bloquejadors de la pubertat i que l'administració d'hormones creuades a joves entre 16 i 18 anys hauria de ser excepcional. Així mateix, critica l'afirmació de gènere, basada en l'assignació de gènere a nens i nenes trans sense saber com se sentiran quan creixin. I defensa les pràctiques de conversió, basades a entendre el trastorn de gènere com un procés sobre el qual cal fer-ne un seguiment.

Per què és important

Durant molt de temps s'ha elevat l'afirmació de gènere i l'hormonació de nens i nenes com una veritat incontestable, demonitzant així les pràctiques de conversió. L'informe Cass és el primer informe amb autoritat científica de reconeixement mundial que posa en qüestió les pràctiques assumides pel servei públic de salut sense evidències científiques. El cas és tan flagrant que fins i tot la premsa progre espanyola com El País se n'està fent ressò.

El que demostra l'Informe Cass és que una cosa són els casos de disfòria de gènere i una altra la ideologia trans. Els casos excepcionals de crisi d'identitat s'han de tractar amb un seguiment mèdic tractant els diferents factors que hi intervenen. Però de cap manera aplicar tractaments hormonals i mutilacions que resulten irreversibles, posant en risc la salut física i mental de la infància.

➡️ Política

Més notícies: