Primer pla d'Irene Montero somrient i apartant-se els cabells del front
POLÍTICA

El Govern amaga les conseqüències la Llei Trans a les presons

Apel·la a la Llei de Protecció de Dades

Atempta contra la Llei de Protecció de Dades preguntar quants presos que s'han declarat dones recentment han estat traslladats a mòduls femenins? El Ministeri de l'Interior diu que sí. A més, una entitat anomenada Consell de Transparència i Bon Govern ho avala. Aquesta entitat depèn del Ministeri d'Hisenda.

Estem així davant d'un d'aquests casos en què el verificador es verifica a si mateix o l'avaluador posa nota al seu propi examen? Sigui com sigui, el resultat és conegut. I ho és perquè no és cap altre que el desconeixement. Avui, ningú sap quants homes condemnats per delictes sexuals s'han canviat de sexe al Registre i dormen en una presó femenina envoltats de potencials noves víctimes.

Fotomuntatge amb una presó de fons i el braç d'una activista amb una bandera associada a la comunitat transsexual

Ningú demana dades personals

Amb tot, tant al Ministeri de l'Interior com a l'esmentat Consell, algú els hauria d'explicar que el que formacions com Vox volen saber és, només, una simple xifra. Casos com el de Jonathan de Jesús Robaina, avui Lorena, han activat totes les alarmes. I no n'hi ha per menys, perquè aquest reu condemnat a 38 anys per l'assassinat i la violació post-mortem d'una cosina seva ha demanat ser traslladat a una presó femenina.

Què argumenta el Govern?

Des del Consell de la Transparència, indiquen que la Llei de protecció de dades faculta l'administració per ser opaca quan es tracta de dades relatives a la vida sexual. Tot i això, en les preguntes formulades, no hi ha res que impedeixi que des del Ministeri de l'Interior s'indiqui, encara que sigui sense noms, quants trasllats com el que demana Robaina hi ha hagut.

Bé, sí que hi ha alguna cosa: el malmès prestigi d'Irene Montero, si és que encara li queda alguna cosa. El vot dels diputats de Podem (cinc) ho necessita, per cert, Sánchez per revalidar. Mentrestant, pro desgràcia, el degoteig de peticions de canvi de sexe registral entre reus de delictes sexuals és constant. Només a Astúries s'ha registrat mitja dotzena.