Muntatge de fotos de la reina Letizia Ortiz amb rostre seriós i, de fons, una imatge del seu cosí, David Rocasolano també amb rostre seriós

GENT

La desaparició de David Rocasolano, el cosí de Letícia que va ser condemnat a presó

Avui dia David Rocasolano viu completament allunyat del focus mediàtic. Posició que va adoptar després de publicar el llibre sobre la vida de Letícia

David Rocasolano ha desaparegut del mapa. Des que va revelar a través del seu llibre alguns dels secrets més foscos de la seva cosina, la reina Letícia, han estat poques les dades que han transcendit sobre ell.

Tot i això, una de les últimes informacions que van sortir a la llum sobre la seva vida està directament relacionada amb els seus antecedents penals. A principis del 2019, el seu nom va sortir a la palestra després de ser condemnat per l'Audiència Provincial de Madrid a 18 mesos de presó.

Tal com va informar El Mundo en aquell moment, David Rocasolano va ser declarat culpable per un delicte de revelació de secrets. Un error que el va obligar a pagar als fills de Rocío Dúrcal una multa de 34.200 euros.

Muntatge de fotos de primer pla de David Rocasolano amb cara seriosa i, de fons, la imatge d'una presó
David Rocasolano ha tingut diversos problemes amb la justícia | Allanswart, Europa Press, e-noticies.cat

Tot i això, el cosí de la reina va confirmar a Vanitatis que la seva intenció era recórrer “davant el Tribunal Constitucional i davant el Tribunal Europeu de Drets Humans”. Però, des de llavors, no s'ha sabut res més d'ell.

Tot i que aquest no és l'únic problema legal que ha tingut David Rocasolano els darrers anys. Fa gairebé una dècada, aquest home es va veure implicat en el cas Ciempozuelos, encara que finalment va ser absolt l'any 2015.

Després d'aquest episodi dur de la seva vida, i després de no haver comptat amb l'ajuda de Letícia, va decidir trencar el seu silenci a través del seu polèmic llibre: Adiós, princesa. Tal com ell mateix va confessar en una entrevista, en aquell moment la monarca es va preocupar més per la seva imatge personal i la de la Casa Reial que no pas per ell.

Per això, després de sentir-se traït per la seva cosina, David Rocasolano va decidir venjar-se. A través de la seva obra, va revelar alguns dels detalls més polèmics i íntims de l'actual reina d'Espanya.

Plànol curt de Letizia Ortiz amb rostre neutre
David Rocasolano va escriure el seu llibre per venjar-se de Letícia | GTRES

David Rocasolano, el cosí de Letícia, ha desaparegut després de ser condemnat a presó

Actualment, no se sap res sobre David Rocasolano, tant és així que la seva última aparició pública va ser el 2013. Aquell any, el cosí de la reina es va asseure en un plató d'Intereconomia on va assegurar que vol Letícia “com més lluny millor”.

Un any més tard, i després de sentir-se traït per la monarca, aquest home va decidir cobrar-se la seva venjança. A través d'Adiós, princesa , va compartir diverses informacions compromeses sobre la seva cosina.

Muntatge del Rei Felip VI amb el rostre seriós i la Reina Letizia parlant
Segons David Rocasolano, Letícia es va quedar embarassada d'un altre home que no era Felip | GTRES, e-noticies.cat

Entre altres coses, David Rocasolano va confirmar que Letícia es va quedar embarassada de David Tejera durant la seva relació amb Felip VI. A més, no va tenir objeccions a confirmar que aquesta gestació no va arribar més enllà perquè la monarca va decidir avortar.

Tot i això, segons En Blau, aquest capítol mai va arribar a veure la llum perquè va ser eliminat per ordre dels actuals reis d'Espanya. Tot i això, aquest home no va voler deixar passar l'ocasió per resumir a la primera pàgina del seu llibre la història dels Borbons i els Ortiz Rocasolano.

"És la història del xoc d'un gran tren exprés, els Borbons, contra una modesta caravana de gitanos, els Ortiz Rocasolano. Ens han atropellat i ni tan sols s'han preocupat de mirar enrere.”

L'any 2014, un any més tard de la publicació de la seva obra, David Rocasolano va assegurar a través d'un fòrum que li havien proposat escriure una nova novel·la. Oferta que no va trigar a rebutjar.

“Em proposen un segon llibre, però és que no hi trobo el sentit, més que ficar-me en embolics. Jo visc molt tranquil i «per la pàtria» no ho faig. Ni per la pàtria ni per la pasta”, va afirmar.

Des de llavors ningú ha aconseguit seguir-li el rastre. Tal com ha assegurat Vanitatis en una de les seves notícies, David Rocasolano no té propietats a Espanya ni empreses al seu nom. Tampoc se sap ni on viu ni en què treballa.