Toni Nadal somriu davant d'una imatge de fons verd amb un llaç negre de dol.
GENT

12 anys sense Toni Nadal, l'estimat presentador de TV3 que va morir en un accident

Recordem Toni Nadal, el meteoròleg de TV3 que va morir l'1 de juliol de 2012 en un accident de muntanya

L'1 de juliol es van complir 12 anys sense Toni Nadal, el meteoròleg de TV3 que va morir en un accident mentre feia una ruta per la muntanya.

Toni Nadal, era un dels meteoròlegs més estimats de TV3. Nascut a Cervera (Lleida), Toni Nadal va ser el primer becari del departament de meteorologia de TV3 que s'havia llicenciat en Geografia. Després del seu pas per TV3, Nadal va fitxar per Televisió Espanyola, on va iniciar la seva carrera com a meteoròleg.

Toni Nadal davant un fons verd amb patró geomètric.

El 17 d'agost del 1996, Toni Nadal apareixia per primera vegada a la televisió pública catalana fent la seva primera previsió meteorològica per a la cadena. Des de llavors va forjar una llarga carrera a TV3, on va treballar fins al moment de la seva mort. De fet, el meteoròleg va ser presentador de programes com El Temps o Espai Terra.

Tot i això, la vida de Toni Nadal es va truncar l'1 de juliol del 2012 després de patir un accident de muntanya al Coll de Contraix, Lleida. Toni Nadal, als seus 40 anys, era un apassionat de les rutes de muntanya i de la natura. El 29 de juny del 2012 va sortir a fer la travessia dels Carros de foc, al Parc Nacional d'Aigüestortes, quan va desaparèixer.

Primera aparició de Toni Nadal a TV3 el 1996

La dona de Toni Nadal, com que no localitzava el meteoròleg, va posar una denúncia per desaparició el 30 de juny. La recerca de Toni Nadal va començar el 30 de juny, però només es va trobar el cotxe, estacionat a prop de l'estany de Sallent.

Per desgràcia, l'1 de juliol del 2012, a primera hora del matí, es va trobar el cos de Toni Nadal al Coll de Contraix, a la Vall de Boí. La notícia de la mort de Toni Nadal va consternar tot Catalunya.

La mort de Toni Nadal va afectar molt Francesc Mauri, Tomàs Molina i Eloi Cordomí, companys i meteoròlegs de TV3. Els tres rostres de TV3 no es podien creure el que havia passat, ja que asseguraven que “Nadal coneixia el territori i no es podia haver perdut”.

Mesos després de la seva mort, el gener del 2013, Toni Nadal va rebre a títol pòstum el premi Pica d'Estats de televisió per un reportatge que va fer per al seu programa Espai Terra. El premi va ser recollit per Tomàs Molina, que era director del programa, i per Ton i Ares Nadal, els dos fills petits del mort meteoròleg.

Un home gran lliura un trofeu als fills de Toni Nadal mentre Tomás Molina observa
➡️ Gent

Més notícies: