Xavi Hernández apunta amb el dit amb Luis Suárez cridant al costat
FUTBOL

Xavi Hernández ja té el nou Luis Suárez, decisió presa i fitxatge confirmat

El club vol reforçar-se, i ja compta amb un futbolista que sap què és marcar amb el Barça

El Barça ha arrossegat greus problemes de cara al gol durant tota la temporada. Hi ha hagut partits on s'han desaprofitat ocasions clares per sentenciar un partit que s'ha acabat en derrota. Tot i que el joc ha estat irregular en molts trams, les dades asseguren que el quadre català hauria d'haver sumat més punts dels que té.

Xavi Hernández ja va esmentar el Big Data a la roda de premsa posterior a la victòria contra el Celta (1-2). El tècnic egarenc va assegurar que faltava "clarividència quan vam arribar a l'àrea i que "aniríem líders del que estem generant". La falta de punteria i de contundència va ser alarmant, sobretot, durant la primera part del curs.

El Barça necessita gol, i Robert Lewandowski va recuperar el nivell habitual aquests últims mesos, però està camí de fer 36 anys. I Vitor Roque, que va arribar a l'hivern per apuntalar la línia d'atac, sembla que no compta i podria sortir en forma de cessió o traspàs. Davant d'aquesta situació, el nom de Marc Guiu torna a sortir a escena.

Xavi ja té el nou Luis Suárez, sap què és marcar amb el Barça i vol tenir protagonisme

La confiança del tècnic egarenc al planter està fora de tot dubte. Lamine Yamal o Pau Cubarsí ja s'han assentat a l'onze inicial, Fermín López sempre suma i Héctor Fort ha tingut minuts. Però un dels joves que va irrompre amb més força va ser Marc Guiu.

El davanter, nascut a l'any 2006, va debutar amb el primer equip en un partit contra l'Athletic Club. Amb empat a zero al marcador, Xavi va donar entrada a Guiu a la recerca del triomf. En menys d'un minut, l'ariet ja celebrava el gol que va donar els 3 punts al Barça.

Marc Guiu celebra un gol al FC Barcelona

El jugador del planter ha mostrat una voracitat que recorda, salvant les distàncies, Luis Suárez. Té olfacte, ullal i una gran capacitat per veure porta. A més, és dels pocs '9' clàssics formats a la Masia, que acostuma a tallar perfils més tècnics i relacionats amb el centre del camp.

Després de la seva estrena somniada a la Lliga, Marc Guiu va viure un episodi similar a Champions, a l'estadi de l'Anvers. Al cap de pocs minuts d'entrar al camp va tornar a perforar la porteria rival, aquesta vegada de cap.

Marc Guiu, per davant de Vitor Roque als plans de Xavi

L'atacant podria sortir cedit, però prioritza seguir a can Barça i ser més important. A més Xavi, ha demostrat que confia més al del planter que a Vitor Roque. Un bon exemple és el partit de Copa davant l'Athletic a San Mamés, on l'entrenador va triar Guiu per intentar aconseguir l'empat a la pròrroga.

Si el Barça en vol un 9, el club ha de saber que ja tenen la solució a casa. El nou Luis Suárez està llest i preparat per ser una peça destacada de cara al pròxim curs.