Xavi Hernández en primer pla amb rostre seriós

FUTBOL

Xavi Hernández parla del Big Data que tindria el Barça líder a la Lliga

El tècnic egarenc ha atès els mitjans després de la victòria contra el Celta (1-2) i s'ha mostrat satisfet amb la imatge del seu equip

El Barça ha guanyat el Celta (1-2) en el temps de descompte i s'ha endut la victòria. L'equip ha guanyat sobre la botzina amb un gol de Robert Lewandowski de penal en el temps de descompte quan tot semblava encaminat a l'empat.

El tècnic, Xavi Hernández , ha atès els mitjans després del partit i ha valorat el matx del seu equip. "Hem competit molt millor que el dia del Granada. Hem estat bé en el joc posicional, sobretot a la primera meitat. També en la pressió després de pèrdua, hem estat agressius en els duels".

"La línia defensiva no ha patit gaire. El gol és un error nostre, no estem concentrats. És la tònica de la temporada. Ens ha faltat atacar l'últim terç de millor manera. Ens falta aquesta clarividència quan arribem".

El Big Data que diu que el Barça seria líder

Xavi Hernández ha esmentat una estadística que tindria el Barça com a primer a la classificació. "Ahir em van passar una dada, del Big Data, que aniríem líders del que estem generant. Ens falta l'últim centre, l'última passada... escollir millor en atac. Coses molt positives en general".

El tècnic ha dit que té “sensacions bones”. "Com hem estat posicionats, com hem defensat... Ningú regala res i tot costa, sobretot fora de casa. Han estat amb una intensitat tremenda. Crec que hem estat molt bé a la primera meitat, menys a la segona... ".

"Ens ha faltat aquesta calma i el domini a l'últim terç. A l'equip no se li pot dir res en termes d'actitud, d'agressivitat i de personalitat. Estem molt units", ha dit.

Xavi Hernández ha valorat de manera positiva la manera com s'ha guanyat. "Ens va bé per a la moral, per creure. Hem fet moltes més coses bé que malament. És un pas important. L'equip ha crescut del dia del Granada i s'ha vist un bon Barça".

"Especialment m'ha agradat la primera part, hem tingut el Celta bé. La segona hem patit més. L'equip ho intenta fins al final i fins on ens arriba. Aquesta temporada estem abonats a patir, a victòries èpiques... significa que es creu en els que estem fent”, ha assenyalat.

El penal de Lewandowski i un nou gol encaixat al cap de pocs minuts

Sobre el penal de Lamine Yamal, Xavi Hernández ha asseverat que “he vist un penal molt clar a Lamine. Ens informen que Guaita s'avança. Es repeteix i Robert té la personalitat de tornar-lo a tirar. Content per ell perquè ens marca la diferència una altra vegada”.

L'entrenador també ha parlat sobre el nou gol que l'equip ha encaixat al cap de pocs minuts d'iniciar la segona part. "No ens vol dir perdre punts, però és un patiment de més. Hem d'estar més agressius. Queda en una anècdota".