Joan Laporta preocupat pel costat de l'escut del FC Barcelona i el logotip de Nike

FUTBOL

Joan Laporta vol fitxar un davanter que només Nike pot aconseguir

L'acord amb Nike serà essencial per poder aplicar la regla de l'1:1 i aconseguir el fitxatge que més agrada al president

Passen els anys i sembla que el Barça no surt mai del túnel. No obstant això, a poc a poc s'han estat produint avanços al sender ombrívol. I ara, allà, a la llunyania, molt lluny, comença a treure el cap la llum de l'esperança.

Joan Laporta ja ha assegurat més d'una vegada que el Barça està cada vegada més a prop de sortir del pou econòmic en què fa temps que està submergit de ple. La bona feina de la directiva i diversos acords financers han ajudat. Amb tot, als despatxos del Camp Nou confien que l'estiu que ve pugui acostar-se a la normalitat.

Això sí, tot depèn de si el Barça acaba complint els requisits que exigeix LaLiga per poder acollir-se a la regla 1:1. El primer d'aquests és no acabar aquest curs amb pèrdues, cosa que sembla que es complirà. I el segon també podria arribar a emprendre's, però tot depèn de Nike.

El fitxatge que Nike pot portar al Barça

Perquè el Barça pugui aplicar l'1:1, cal tapar el forat econòmic que va deixar Barça Studios de 40 milions d'euros. I això es pot aconseguir si finalment Nike i l'entitat catalana arriben a un acord econòmic extravagant que la premsa barcelonista assegura que es produirà. A partir d'aquí, doncs, els blaugranes podrien destinar tots els diners rebuts a la nova obsessió de Xavi: Luis Díaz.

Xavi té com una de les prioritats reforçar l'extrem esquerre de l'equip i Luis Díaz és el gran favorit. El jugador del Liverpool s'està plantejant un canvi d'aires i el Barça s'augura com un destí que agrada al futbolista. De fet, el seu pare ja va deixar caure la possibilitat que el colombià acabés a LaLiga, així que segurament la directiva culer ja està fent números per tancar el fitxatge.

Això sí, ara com ara, Joan Laporta sap que tot depèn de Nike. Es rumoreja que l'acord podria tancar-se per 120 milions per temporada, sent-ne un total de deu les acordades. En total, 1.200 milions d'euros per al FC Barcelona, que permetrien l'arribada de Luis Díaz aquest estiu.

Luis Díaz i Barça, condemnats a entendre's

Luis Díaz està sent un dels jugadors més destacats del Liverpool aquesta temporada, així com de la selecció cafetera. Ha anotat 13 gols i ha brindat 5 assistències als 50 duels disputats amb l'equip de Jürgen Klopp.

El valor de mercat de Luis Díaz, segons Transfermarkt, és d'uns 75 milions d'euros. Per poder afrontar aquesta enorme suma, el Barça hauria de vendre abans un futbolista i recopilar diverses desenes de 'quilos'. Precisament podrien procedir de la venda de Raphinha, que el substituiria si finalment aterra gràcies a Nike a la Ciutat Comtal.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: