Joan Laporta mirant de perfil sobre un fons blanc i negre

FUTBOL

Es frena en sec un possible divorci al Barça

El club treballa per trobar més i millors fonts d'ingressos, i una situació que semblava definitiva ha fet un gir de 180 graus

El Barça necessita ingressos. El club fa anys que està sumit en una greu crisi econòmica de la qual encara no ha aconseguit sortir. La situació es reflecteix en el pla esportiu, i les dificultats per fitxar i inscriure jugadors apareixen a cada mercat de fitxatges.

És per això que l'entitat fa temps que treballa per trobar eines que reportin un alt benefici econòmic. Hi ha negociacions en marxa, però els acords estan lluny de tancar-se. El Barça creu que pot obtenir una quantitat més gran de diners pel patrocini a la samarreta, i el president Joan Laporta ja va parlar del tema en una recent entrevista.

El dirigent va mostrar la seva disconformitat amb Nike, el logo del qual apareix segellat a la samarreta del Barça des del 1998. Joan Laporta va assegurar que "tenim una situació que no és la desitjada" amb la marca de roba, i va afirmar que el mercat "ens paga el doble . Més que un sponsor és un partner, però en els moments de dificultat no s'ha presentat”.

La negociació entre Puma i Barça, bloquejada

Fa unes quantes setmanes es va conèixer l'interès de Puma per aparèixer a la samarreta del Barça, i ofereix uns 200 milions d'euros per temporada i unes condicions molt suculentes. El club valora seriosament l'oferta, ja que la quantitat és alta respecte a l'acord signat amb Nike, que actualment reporta uns 105 milions d'euros anuals i, a més, la relació entre les dues parts no passa pel millor moment.

Tot i això, el diari 'Sport' ha explicat que les negociacions entre Barça i Puma s'han estancat. La marca alemanya no està d'acord amb la gestió que està seguint el club per trencar el pacte amb Nike, el contracte del qual expira el 2028. Puma intueix que estan sent utilitzats per treure més diners a l'actual patrocinador, i té seriosos dubtes que el Barça vulgui tancar un acord amb ells.

La indemnització que podria pagar el Barça si trenca amb Nike

Fa unes quantes setmanes es va fer pública la possible compensació que hauria de pagar el club blaugrana en cas de desvincular-se de Nike. La marca exigiria una quantitat al voltant dels 350 milions d'euros d'indemnització.

Joan Laporta ja va esmentar la possibilitat de crear una marca de roba pròpia a través de BLM, una filial del club dedicada a l'explotació del negoci de les samarretes, llicències, marxandatge i productes oficials del club. El president ha assegurat que és una opció, però que n'hi ha d'altres "més segures".

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: