Joan Laporta mira de reüll amb l'escut del FC Barcelona al fons

FUTBOL

La frase de Joan Laporta sobre la situació econòmica que fa il·lusionar el barcelonisme

El president ha repassat l'actualitat en una entrevista a RAC1 i ha parlat sobre el model de propietat, el patrocini amb Nike o l'Espai Barça

El president del FC Barcelona, Joan Laporta , ha estat aquest divendres a RAC1. El dirigent ha repassat l'actualitat del club a nivell esportiu i ha fet una anàlisi minuciosa de l'apartat econòmic.

Joan Laporta ha parlat sobre el model de propietat, el patrocini amb Nike o l'Espai Barça, i ha deixat titulars interessants i una declaració que dóna esperances a l'afició culer.

El Barça es convertirà en SAD?

En primer lloc, Joan Laporta ha descartat que el club es pugui convertir en Societat Anònima Esportiva (SAD). "El Barça sempre serà propietat dels seus socis. Els inversors donen a això un valor extraordinari, igual que els patrocinadors. Ens vincula la comunitat i el sentiment es valora".

El dirigent ha estat preguntat pel model de gestió del Bayern de Munic . Al club alemany, el 75% de l'entitat és dels socis, mentre que el 25% restant queda repartit entre les empreses Audi, Allianz i Adidas .

Joan Laporta diu que aquest model “per mi, equivocat. Podem fer que les empreses participin de la línia de negoci, sense estar dins del club. Hem de tenir companyies que tinguin el 20 o el 30% del club, però el club és de els socis".

La frase de Joan Laporta que il·lusiona el barcelonisme

Fa anys que el club travessa una complicada situació econòmica. El club té dificultats per inscriure jugadors i per fer front a grans fitxatges. Tot i això, Joan Laporta ha deixat un titular que dóna esperances.

I és que el president ha dit que, si es compleix el pressupost, s'haurà posat final “a l'etapa més fosca de la història del club”.

"Si complim amb el 'fair play', s'acaba aquesta etapa. Amb el pressupost està previst que hi hagi beneficis sense vendre actius. Tinc la satisfacció que s'està treballant bé. Hem reduït deute, BLM factura el triple que quan arribem i hem reduït la massa salarial en 172 milions”, ha reblat Joan Laporta.

Sobre la frustrada venda del 10% de Barça Vision a l'empresa Libero, Joan Laporta ha dit que la companyia “tenia un historial correcte, està regulada i cotitzant a Frankfurt. El grup va pagar 20 milions dels 60. Els 40 restants no els van pagar quan tocava. Vam donar un marge, no han complert i els hem demanat. Estem reduint despeses generals de l'entitat en un 22%" .

Les obres del Camp Nou, segons ha explicat, van sobre l'horari previst. "L'Espai Barça és abraçar el futur", ha dit Joan Laporta. "Continuarem amb un pes específic a l'esport. Les obres van a molt bon ritme i, però està previst si no hi ha imponderables, que a final d'any tornarem a jugar al Camp Nou . Estem a 208 milions de patrocinis, és una quantitat històrica".

Barça i Nike, una relació amb un futur difús

Sobre l'acord amb Nike, Joan Laporta ha dit que "tenim una situació que no és la desitjada" perquè l'empresa no reposa material. "El mercat ens paga el doble que Nike. Més que un espònsor és un partner, però en els moments de dificultat no s'ha presentat".

Atesa la situació, el president blaugrana ha plantejat l'opció de crear una marca Barça per fer samarretes a través de BLM, però “hi ha opcions més segures”.