El porter del Barça, Marc-André ter Stegen, en primer pla amb una foto de l'escut del club que defensa, el FC Barcelona
FUTBOL

El Barça no oblida el fitxatge que Ter Stegen no vol ni veure

Podria arrabassar-li el lloc de titular a la porteria

L'arribada de Hansi Flick al Barça no és una mera tapadora per esmenar les errades de l'últim curs, sinó una aposta ferma de cara al futur a curt/mitjà termini. El projecte de l'alemany va per llarg; sempre que els resultats siguin positius, és clar. I, tenint en compte aquesta tessitura, l'extècnic del Bayern ja ha pres les primeres decisions.

Per apujar el nivell, Hansi Flick té al cap fer diversos fitxatges que puguin ser eficients durant unes temporades. I la demarcació en què més d'hora que tard es podria necessitar un futbolista d'aquestes qualitats és la porteria. Ter Stegen continua rendint bé, però té 32 anys i aquest curs ja s'ha fet evident que les lesions comencen a fer acte de presència.

Ter Stegen assegut a terra després d'un partit

I la realitat és que el Barça no compta amb un suplent de garanties per a Ter Stegen des de fa uns quants anys. Els darrers anys, els segons porters han demostrat no tenir prou de nivell per ocupar el seu lloc quan el teutó no ha estat disponible; tampoc Iñaki Peña aquesta campanya.

Hansi Flick n'és conscient i en els seus plans es troba tractar de trobar un relleu eficient per a Ter Stegen. El problema? Que l'elegit, Mio Backhaus, no només exerciria del seu suplent, sinó que, atès el seu bon nivell, podria fins i tot discutir-li la titularitat.

Mio Backhaus, botxí de Ter Stegen?

Nascut també a Mönchengladbach i pertanyent al Werder Bremen, aquest curs l'ha passat cedit al Volendam. El conjunt de la província d'Holanda Septentrional no ha aconseguit segellar la permanència a l'Eredivisie i el curs vinent jugarà en segona divisió. Així i tot, però, Mio Backhaus, que ha estat indiscutible a l'arc, ha estat escollit com el millor porter de la lliga neerlandesa.

I ara, segons Sky Alemania, el Barça està valorant el seu fitxatge perquè competeixi amb Ter Stegen. Amb 20 anys acabats de fer ja ha demostrat comptar amb unes destreses supèrbies. Més enllà de les seves magnífiques habilitats sota pals, Mio Backhaus compta també amb aptituds ressenyables a la sortida de pilota; i això encaixa a la perfecció amb la idiosincràsia culer.

La seva incorporació dependrà, en gran manera, de com es presenti la situació financera del Barça amb vista a l'estiu. I també de com vagi evolucionant el mercat amb el pas de les setmanes, ja que és inevitable que li arribin més ofertes interessants. Ara bé, si finalment arriba al FC Barcelona, serà per competir amb Ter Stegen.

Amb el Werder Bremen, club en què va invertir gran part de la seva etapa formativa, té contracte fins a 2026. Els Isleños del Río, no obstant això, són conscients del gran cartell que ha adquirit Mio Backhaus i escoltaran ofertes. Per part seva, encara que no vulgui, Ter Stegen s'ha de preparar per a l'arribada de la competència.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: