Imatge de fons d'una carretera d'Espanya nevada i una altra imatge d'una pista d'esquí de la Rioja amb una persona en un telecadira i diverses emoticones d'uns núvols amb neu caient

EL TEMPS

Setmana Santa blanca: Catalunya i 9 comunitats més en què nevarà els pròxims dies

S'esperen importants acumulacions de neu amb vista al Dijous i Divendres Sant a diversos punts de la Península

La neu es convertirà en una de les grans atraccions aquesta Setmana Santa. Fins a 10 zones d'Espanya es cobriran de blanc al llarg dels pròxims dies. Els acumulats més grans es registraran al Pirineu aragonès i La Rioja durant el Divendres Sant, on es preveuen fins a 40 mm.

Però també hi haurà nevades a punts de muntanya de Galícia, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Catalunya, Castella-la Manxa, Andalusia i Comunitat de Madrid. Des de principis de la setmana que ve s'aniran produint els primers episodis de neu.

Els aficionats als esports d'hivern tenen una bona notícia. Aquestes nevades permetran que les estacions d'esquí puguin funcionar a ple rendiment durant Setmana Santa.

Mapa de neu a Espanya
Acumulat de neu per al Divendres Sant | Meteored

Sense neu el primer cap de setmana de la Setmana Santa

Encara caldrà esperar fins dilluns 25 de març per veure les primeres nevades de la primavera a Espanya. De moment, el primer cap de setmana de Setmana Santa ve marcat per la inestabilitat, assenyala Mario Picazo a eltiempo.es. Caldrà estar atents a l'evolució d'una DANA que ha deixat pluges a punts de la Península i que es desplaça cap a les Canàries.

Mapa del temps a Espanya el 22 de març
Previsió del temps pel divendres 22 a la tarda | AEMET

Al llarg de les properes jornades s'esperen algunes precipitacions puntuals a àrees de la Península, les Canàries, Ceuta i Melilla. Vindran, en molts casos, acompanyades de fang a causa de la presència de pols en suspensió, que es mantindrà fins a inicis de la setmana que ve. Aquesta calima enterboleix els cels sobretot de l'interior peninsular entre dissabte i diumenge.

De moment, caldrà esperar unes quantes hores fins que arribi la neu a la Península.

Mapa del temps a Espanya el 23 de març
Pronòstic de l'AEMET dissabte a la tarda | AEMET

Les temperatures durant aquest cap de setmana seran suaus, sobretot a les capitals del sud. Es depassaran els 25ºC, sense descartar que s'acostin els termòmetres als 30ºC. Un ambient més fresc tindran al nord, on els valors tèrmics rondaran els 15ºC.

Mapa del temps a Espanya el 24 de març
Previsió per diumenge a la tarda, segons l'AEMET | AEMET

Neu i pluges copioses que entraran pel nord-oest

Amb vista a la setmana que ve, es preveuen noves borrasques amb fronts associats que s'estendran entre dilluns i dimecres. Deixaran aigua a àmplies zones de la Península i Balears. Sense oblidar-nos tampoc de la neu, amb acumulacions importants als Pirineus i La Rioja.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabte 23Diumenge 24
MadridMàx. 24
Mín. 12
Màx. 25
Mín. 10
BarcelonaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 16
Mín. 14
ValènciaMàx. 19
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 12
SevillaMàx. 31
Mín. 14
Màx. 30
Mín. 17
SaragossaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 21
Mín. 6
BilbaoMàx. 16
Mín. 9
Màx. 16
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 23
Mín. 12
Màx. 21
Mín. 11
La CorunyaMàx. 17
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 14
Mín. 4
Màx. 15
Mín. 2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 15

Les primeres precipitacions arribaran pel sud-oest des de les Canàries. Gairebé alhora irrompran altres borrasques pel nord-oest procedents de l'Atlàntic. Això aconseguirà a més, que cobrin més força el vent i l'onatge al nord-oest.

A més de la previsió de neu, també s'anuncien pluges copioses a punts del nord, amb possibilitat que arribin a la Mediterrània.

Pel que fa a les temperatures per a la setmana que ve, a mesura que transcorri la Setmana Santa s'apreciarà un descens tèrmic. Aquesta caiguda serà més acusada en àrees de l'extrem nord peninsular amb l'entrada de noves masses d'aire més fredes. La presència de vents més intensos provocarà, a més, que la sensació de fred augmenti.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: