Imatge de fons d'un cotxe passant per una carretera amb aigua acumulada al costat d'una altra imatge d'una processó i unes emoticones de tempestes

EL TEMPS

Les 5 comunitats on plourà molt per Setmana Santa: més de 100 litres

La pluja entelarà les processons i les vacances a molts punts del país al llarg d'aquests dies, també a Catalunya hi haurà precipitacions

La pluja entelarà la Setmana Santa a molts punts del país. A partir de dilluns s'espera un període de molta inestabilitat on predominaran les precipitacions i la neu. Sobretot en cinc comunitats on es depassaran els 100 litres acumulats el Divendres Sant.

Al sud de Castella i Lleó i al nord d'Extremadura es recolliran fins a 145 litres. A Andalusia arribaran als 139 litres, davant dels 127 de Castella-la Manxa i els 104 d'Aragó.

La pluja també es deixarà notar a altres punts, principalment del nord. A la zona sud-oest de Galícia s'esperen acumulats de 92 litres, de 68 al País Basc o 76 a La Rioja. Tampoc es lliuraran a la Comunitat de Madrid, on els mapes d'eltiempo.es anoten fins a 72 litres amb vista al divendres 29.

Mapa de pluja acumulada a Espanya
Mapa de pluja acumulada a Divendres Sant | eltiempo.es

A la zona del Mediterrani, on més necessàries són aquestes pluges, amb prou feines arribaran als 10 litres.

Les pluges arribaran a moltes zones

Les pluges entraran per l'oest i s'estendran per diferents zones d'Espanya. Els experts d'aquest portal assenyalen que la Setmana Santa estarà marcada per “un ambient més fred” i poca estabilitat.

Mapa del temps a Espanya el 25 de març
Pronòstic del temps per al dilluns 25 de març | AEMET

Encara amb certa incertesa, des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) preveuen entre dilluns 25 i dimecres 27 la penetració de fronts successius. Deixaran cels ennuvolats i precipitacions abundants i generalitzades a la Península i Balears.

Mapa del temps a Espanya el 26 de març
Previsió de l'AEMET per dimarts a la tarda | AEMET

A més, la pluja anirà acompanyada de neu als punts de muntanya. La cota baixarà bruscament a partir de dilluns fins als 800-1.000 metres, arribant també a zones properes a les muntanyes. Les temperatures també cauran de manera important durant aquest primer tram.

Mapa del temps a Espanya el 27 de març
Pronòstic per a la tarda de dimecres 27, segons l'AEMET | AEMET

Les pluges seguiran fins al cap de setmana

A partir de Dijous Sant i fins dissabte 30 de març, tot fa indicar que es mantindrà el mal temps a la Península. Seguirà "el pas de successius fronts" que continuaran deixant pluges generalitzades i cels coberts.

Seran menys probables a la façana oriental peninsular, amb més incidència en el vessant Atlàntic. Recorden que els acumulats més significatius es registraran a Galícia, sistema Central i serres d'Andalusia occidental.

Mapa del temps a Espanya el 28 de març
Previsió del temps per Dijous Sant a la tarda | AEMET

Per part seva, les nevades quedaran restringides a punts de muntanya, amb els termòmetres recuperant-se després de la pronunciada caiguda de l'inici de setmana. Hi predominaran els vents del sud i sud-oest, amb intervals forts i ratxes molt fortes.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDimecres 27Dijous 28
MadridMàx. 15
Mín. 4
Màx. 18
Mín. 12
BarcelonaMàx. 20
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 14
ValènciaMàx. 20
Mín. 9
Màx. 24
Mín. 15
SevillaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 22
Mín. 13
SaragossaMàx. 19
Mín. 6
Màx. 25
Mín. 11
BilbaoMàx. 18
Mín. 8
Màx. 25
Mín. 14
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 12
La CorunyaMàx. 17
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 11
BurgosMàx. 12
Mín. 0
Màx. 18
Mín. 8
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 21
Mín. 16
Màx. 21
Mín. 15

En qualsevol cas, aquestes previsions encara estan marcades per la incertesa, recorden des de l'AEMET. Cal seguir pendents de l'evolució dels models meteorològics.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: