Imatge de fons d'una processó de Setmana Santa a Màlaga amb una altra imatge en primer pla de Jorge Rey i unes emoticones de tempesta i sol i núvols

EL TEMPS

'Una mala passada': Jorge Rey porta males notícies per a Setmana Santa

El jove expert en meteorologia preveu pluges a gran part del país al llarg de la Setmana Santa, amb possibilitat de tempestes a molts llocs

Jorge Rey adverteix del canvi de temps que ens espera de cara a la Setmana Santa. "L'arribada de dies plujosos i frescos és a tocar", apunta el jove.

De moment, durant aquesta setmana ens esperen "temperatures primaverals i algunes tempestes com passarà dimecres a la tarda". Avisa que podrien donar-se a "molts punts del nord i centre, fins i tot del sud del país".

Mapa del temps a Espanya el 21 de març
Pronòstic del temps per al dijous 21 al matí | AEMET

El jove posa el focus al cap de setmana del 23 i 24 de març, que donarà el tret de sortida a la Setmana Santa. Explica que finalment “la DANA que ens deixa aquesta setmana tempestes se situarà sobre les illes Canàries”. Per tant deixarà pluges i fins i tot un descens tèrmic, amb la "possibilitat de veure nevar al cim del Teide".

Mapa del temps a Espanya el 22 de març
Previsió de l'AEMET pel divendres 22 al matí | AEMET

Mirant ja cap a la setmana següent, on serà festiu a molts llocs d'Espanya dijous i divendres, la situació tendirà a empitjorar. "Els models principals coincideixen en l'arribada d'humitat, que entrarà des de l'Atlàntic", apunta. L'expert en meteorologia avança que “les pluges podrien caure amb força en àrees del nord i del sud”.

Mapa del temps a Espanya el 23 de març
Pronòstic meteorològic per al matí del dissabte | AEMET

Fins i tot assegura que les pluges "arribaran al Mediterrani, ja que les borrasques s'aïllaran més cap a la Península". En qualsevol cas, allò "més fort s'espera a la meitat oest peninsular, amb intensos vents i borrasques de gran impacte que inundaran el país de cels tempestuosos". Així doncs, podrem tenir una setmana amb pluges i tempestes.

Mapa del temps a Espanya el 24 de març
Previsió del temps pel matí del diumenge 24 | AEMET

Preveu un ambient primaveral

Jorge Rey pronostica que "en general serà una Setmana Santa primaveral, amb temperatures suaus" a la major part d'Espanya. Això sí, també caldrà estar pendents de "les pluges que refrescaran l'ambient". Afegeix que aquestes tempestes "ajudaran el camp", encara que "ens podrien jugar una mala passada".

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatDissabte 23Diumenge 24
MadridMàx. 23
Mín. 11
Màx. 23
Mín. 11
BarcelonaMàx. 20
Mín. 13
Màx. 16
Mín. 11
ValènciaMàx. 21
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 12
SevillaMàx. 30
Mín. 14
Màx. 29
Mín. 15
SaragossaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 20
Mín. 6
BilbaoMàx. 16
Mín. 8
Màx. 16
Mín. 7
Palma de MallorcaMàx. 24
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 10
La CorunyaMàx. 15
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 9
BurgosMàx. 13
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 1
Las Palmas de Gran CanàriaMàx. 20
Mín. 14
Màx. 21
Mín. 15

El burgalès llança una advertència sobre les pluges i tempestes a tots aquells que surtin en processó: "Compte amb la verge, no me la mulleu". A més, incideix en el que passarà a les illes Canàries, on "s'espera una atmosfera moguda".

El jove assenyala al seu últim vídeo a Youtube que serà "una Setmana Santa sota una lluna minvant. Per tant, tenim tot el necessari per parlar de fortes borrasques". Per això es reuneixen les condicions necessàries per "acomiadar-nos de la gorra de palla i anar-nos preparant el paraigua".

Segueix Jorge Rey a les seves principals xarxes socials per no perdre't cap previsió del temps: Instagram , Facebook o X (Twitter)!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: