Paisatge gelat amb molt de fred, amb un cotxe de fons i al cercle Roberto Brasero
EL TEMPS

'Ho notarem més': L'advertència de Roberto Brasero sobre aquest cap de setmana

Roberto Brasero anuncia una important caiguda dels termòmetres a partir de divendres, que en alguns casos anirà acompanyades de pluges

Roberto Brasero adverteix en la seva predicció d'un empitjorament del temps durant les pròximes hores. S'acomiadarà la tardor climatològica aquest dijous amb "fortes ratxes de vent i pluges". A això se li unirà una caiguda important de les temperatures: "Ho notarem més", avisa.

Les precipitacions seran generalitzades a la major part del país durant dijous. Un front travessarà en diagonal la Península des de Huelva fins a Catalunya. S'esperen que siguin abundants al centre, sud de Castella i Lleó i Extremadura.

També hauran de rescatar els paraigües a Navarra, Aragó i l'interior de Catalunya. Fins i tot a les Canàries hi ha opcions que plogui i es produeixin tempestes a la part oriental. Per la seva banda, al sud-est peninsular i a les Balears no caurà ni una gota, segons el pronòstic de Roberto Brasero.

Serà una jornada de nevades a punts de muntanya , sobretot als Pirineus, encara que sempre a cotes altes. Tampoc no cal perdre de vista el vent, que bufarà amb fortes ratxes. Principalment al Cantàbric, Mediterrani i a muntanyes del centre i aquest peninsular.

Mapa amb la previsió del temps pel divendres 1 de desembre
Previsió de l'AEMET pel divendres 1 de desembre al migdia | AEMET

Roberto Brasero anuncia una baixada de temperatures des de divendres

Divendres començarà més fresc, amb temperatures especialment baixes a tot el país. Les gelades de les darreres jornades en àrees de muntanya s'estendran a zones de l'altiplà Nord i a les serres del sud-est.


Logo de WhatsappLogo de MessengerNUEVO Y GRATIS: Pincha aquí para recibir las previsiones y las ⛈ alertas del Tiempo en España en el móvil

Des de primeres hores del dia es notarà aquesta baixada tèrmica, apunta Roberto Brasero. Al matí és probable que hi hagi precipitacions a Andalusia, Ceuta i Melilla, encara que aniran remetent al final de la jornada. No descarta que també plogui a Cantàbria i les Canàries.

Mapa amb la previsió del temps pel dissabte 2 de desembre
Pronòstic del temps per al dissabte 2 de desembre | AEMET

Una baixada fins i tot més pronunciada el dissabte

La caiguda de les temperatures anirà a més amb l'entrada del cap de setmana. A primera hora de dissabte hi haurà un altre descens generalitzat, amb una nova baixada a la tarda a l'est.

Temperatures màximes i mínimes previstes per a algunes ciutats

CiutatT.ª DIVENDREST.ª DISSABTE
MadridMàx. 14
Mín. 5
Màx. 10
Mín. 3
BarcelonaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 17
Mín. 9
ValènciaMàx. 21
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
SevillaMàx. 19
Mín. 8
Màx. 17
Mín. 6
SaragossaMàx. 13
Mín. 7
Màx. 13
Mín. 5
BilbaoMàx. 14
Mín. 8
Màx. 11
Mín. 3
Palma de MallorcaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 17
Mín. 11
La CorunyaMàx. 13
Mín. 8
Màx. 13
Mín. 7
BurgosMàx. 9
Mín. -2
Màx. 8
Mín. -2
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 25
Mín. 20
Màx. 22
Mín. 18

Aquí va el footer

En punts de la Mediterrània com Múrcia o València, es passarà dels 26ºC d'aquest dijous a menys de 20ºC dissabte. A capitals com Màlaga o Palma registraran màximes de 19ºC, davant dels 16ºC de Barcelona i Cadis. Amb un sol dígit es conformaran a Oviedo i Vitòria, que amb prou feines arribaran als 9ºC. Per la seva banda, a Burgos i Sòria arribaran als 8ºC.

Però quan la situació s'agreujarà més serà dissabte a primera hora. Ens espera molt més fred i glaçades de consideració. Roberto Brasero té clar que ja ha arribat l'hivern.