Muntatge amb Jorge Rey i una imatge d'un carrer de Madrid al mig de la tempesta
EL TEMPS

L'AEMET dóna la raó a Jorge Rey: canvi en el temps i diverses zones assenyalades

L'AEMET revela una caiguda tèrmica a partir de dijous, que deixarà un ambient gèlid a diversos punts del país

Jorge Rey ho havia anunciat fa uns dies. La inestabilitat predominarà a gran part del país durant aquest final de novembre, deixant pluges i importants caigudes tèrmiques. Ara, l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) s'encarrega de confirmar-ho.

Aquest organisme comunica un canvi important a partir de dijous, quan es produeixi una caiguda de les temperatures. Això deixarà un ambient força desagradable amb vistes al cap de setmana, quan es preveuen gelades. De fet, algunes resultaran més intenses del que és habitual per a aquesta època.

Des de l'AEMET conviden a "abrigar-se bé" davant del que encara ha d'arribar. Abans que ens sorprengui aquest ambient fred i sec, caldrà estar atents a les precipitacions. Seran generalitzades a gran part d'Espanya, excepte en zones del sud-est.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel dijous 30 de novembre
Pronòstic de l'AEMET pel dijous 30 de novembre | AEMET

Al nord i oest peninsular es podrien acumular més de 40 litres per metre quadrat, arribant les pluges també a les Canàries.

El Tiempo, con Jorge Rey - Llega la inestabilidad. La predicción para la semana del 27 de noviembre.

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

Es compleix el que pronostica Jorge Rey

Jorge Rey ja havia avançat fa uns dies a les seves prediccions l'arribada de diversos fronts que provocarien una certa inestabilitat meteorològica. Ja ha estat apreciable des del començament d'aquesta setmana al Cantàbric, però el mal temps ens acompanyarà encara uns quants dies més.

El jove expert posa el focus sobretot al dijous 30 de novembre. Aquest dia es preveuen precipitacions generalitzades a gairebé tot el país. Serà una jornada passada per aigua, de la qual només es lliuraran al sud-est peninsular.

Un nou front entrarà dimecres a última hora per l'oest, i s'anirà desplaçant durant dijous per l'interior del país. Anirà perdent força amb les hores, encara que deixarà pluges febles i puntuals a zones del Mediterrani. Ho confirma també l'AEMET.

Mapa d'Espanya amb la previsió de l'1 de desembre
Mapa amb la previsió del temps per divendres | AEMET

L'AEMET preveu una caiguda tèrmica

Les temperatures aniran disminuint amb el pas dels dies, segons els pronòstics de l'AEMET. Seran més "de tardor", explica Jorge Rey. Serà a partir de dijous quan es comencin a desplomar els termòmetres De fet, a Castella i Lleó les màximes no superaran els 7ºC.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIJOUST.ª DIVENDRES
MadridMàx. 14
Mín. 10
Màx. 10
Mín. 3
BarcelonaMàx. 21
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 11
ValènciaMàx. 26
Mín. 18
Màx. 21
Mín. 11
SevillaMàx. 22
Mín. 16
Màx. 18
Mín. 8
SaragossaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 16
Mín. 5
BilbaoMàx. 12
Mín. 5
Màx. 15
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 21
Mín. 15
Màx. 20
Mín. 11
La CorunyaMàx. 14
Mín. 10
Màx. 13
Mín. 9
BurgosMàx. 12
Mín. 1
Màx. 9
Mín. -1
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 17
Màx. 23
Mín. 18

Més acusada serà la caiguda a partir de divendres 1 de desembre, segons l'AEMET. A destacar les màximes de 2ºC a Mèrida, els 6ºC a zones de Burgos o els 11ºC de Toledo. De cara al cap de setmana tornarien les gelades a punts de muntanya.

Tampoc no s'ha de perdre de vista la neu. Arribarà a cotes altes, sobretot dels Pirineus i de la Serralada Cantàbrica. No obstant, només serà un avenç de tot el que ens espera amb vista a la setmana següent.