Imatge de diversos cotxes aturats i amb problemes per circular a una carretera nevada a Espanya
EL TEMPS

Les 9 comunitats en què nevarà els pròxims dies: fins a 33 centímetres

A partir del cap de setmana les temperatures baixaran a moltes zones i les nevades aniran a més, afectant a partir de dilluns una gran part del país, Catalunya inclosa

La neu serà la gran protagonista durant els pròxims dies. S'espera que diverses zones del país es tenyeixin de blanc aquesta setmana. En concret en nou comunitats, on es podrien assolir els 33 centímetres.

En aquesta arrencada de setmana, els primers episodis es donaran als Pirineus. Però a partir de dijous s'aniran estenent les nevades per la Serralada Cantàbrica i els punts de l'interior peninsular. Tot i això, les acumulacions aniran a més durant el cap de setmana.

Fins al punt d'afectar una gran part del país. Entre els territoris que registraran aquestes neus està Catalunya, també hi ha Astúries, Galícia, el País Basc, Navarra, La Rioja, Aragó, Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

Durant la jornada de dissabte està previst que arribin als 33 centímetres en zones dels Pirineus. Tindrà menys incidència a la Serralada Cantàbrica, on els acumulats es reduiran fins als 10 centímetres, segons recullen els mapes d'eltiempo.es i Meteored .

Mapa d'Espanya amb la previsió d'acumulació de neu de Meteored
En verd, les zones afectades per la neu actualitzades, amb l'acumulació fins dilluns 4 de desembre | Meteored

Suposa, sens dubte, una gran notícia pels amants dels esports d'hivern. I és que en qüestió d'uns dies arrencarà la temporada de les estacions d'esquí. Ens trobem, possiblement, davant de la primera gran nevada de la tardor.

La situació d'Espanya es comença a assemblar força a la que presenten altres països del nord d'Europa. Des de fa dies ja es comencen a apreciar territoris coberts per un mantell blanc. Tot i això es preveu que aquestes nevades siguin més intenses que a la Península.

Desembre arrencarà amb fred, neu i pluja

Els models meteorològics revelen que serà un començament del desembre passat per aigua. Es preveuen importants acumulats de precipitacions. Tal com indica l'usuari de la xarxa social @InfoMeteoTuit serà un "bon començament de l'hivern meteorològic/climatològic si es complís".

Mapa d'Espanya amb la previsió de l'1 de desembre
Previsió de l'AEMET pel divendres 1 de desembre al matí | AEMET

A més de les pluges, també hi hauria neu a cotes més baixes. La incidència anirà a més a partir de la setmana que ve. A això se li ha de sumar també una caiguda dels termòmetres.

Assenyala que "desembre començarà amb un clar descens de temperatures de forma generalitzada". Fins i tot hi ha la possibilitat que resultin "més baixes del que correspondria per a l'època de l'any". Per tant, caldrà estar atents a les prediccions de l'AEMET per a les properes jornades.