Muntatge amb un mapa del temps i un cel cobert de núvols de pluja
EL TEMPS

L'AEMET llança el pronòstic més esperat: molt atents al cel

Al començament de setmana, les pluges seran més habituals al nord de la Península, encara que a partir de dijous es preveuen generalitzades a gran part del país

L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha llençat un pronòstic molt esperat per molts. I és que aquesta setmana per fi tornaran les precipitacions a gran part del nostre país. Tot això després d'unes setmanes en general força seques, en què el més destacat han estat les boires.

Des d'aquest dilluns, gran part del país es veurà afectat per borrasques atlàntiques que deixaran pluges i neu a zones de muntanya. Les precipitacions seran febles, encara que es deixaran notar sobretot al nord peninsular. Fins i tot es registrarà una cota de neu de 1.200 metres.

Els termòmetres tendiran a augmentar durant la nit, sense previsió que hi hagi gelades molt destacades. El portaveu de l'AEMET, Rubén del Campo, explica que les diürnes cauran a zones de l'interior.

També incideix en la possibilitat que tornin les boires a zones de valls, però "es dissiparan més aviat". Amb tot això, els valors tèrmics augmentaran respecte a les jornades anteriors, quan “les boires van durar més”.

Mapa amb la previsió del temps per dimarts 28 de novembre
Previsió de l'AEMET pel dimarts 28 al migdia | AEMET

Es manté la pluja durant dimarts i dimecres

Dimarts està previst que es mantinguin les pluges a l'extrem nord. Seran més intenses a l'àrea cantàbrica, amb possibilitat de neu als Pirineus. També es registraran precipitacions més febles als sistemes Central, Ibèric i Penibètic.

Mapa amb la previsió del temps per dimecres 29 de novembre
Pronòstic per dimecres 29 de novembre, segons l'AEMET | AEMET

Pel que fa a les temperatures, patiran un augment al sud de la Mediterrània i les Canàries. Per part seva, aquests valors tèrmics disminuiran de manera acusada en àrees de muntanya.

Amb vista a dimecres està previst que hi hagi més influència de les borrasques atlàntiques amb pluges. Principalment, al terç nord i en punts de la meitat oest peninsular, apunten des de l'AEMET.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIMARTST.ª DIMECRES
MadridMàx. 14
Mín. 9
Màx. 14
Mín. 10
BarcelonaMàx. 19
Mín. 14
Màx. 19
Mín. 13
ValènciaMàx. 23
Mín. 15
Màx. 24
Mín. 15
SevillaMàx. 20
Mín. 11
Màx. 20
Mín. 11
SaragossaMàx. 17
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 7
BilbaoMàx. 15
Mín. 11
Màx. 21
Mín. 10
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 13
Màx. 20
Mín. 12
La CorunyaMàx. 17
Mín. 13
Màx. 18
Mín. 13
BurgosMàx. 11
Mín. 3
Màx. 14
Mín. 8
Les Palmes de Gran CanàriaMàx. 24
Mín. 19
Màx. 24
Mín. 17

S'espera que a mitjans de setmana les precipitacions "es generalitzin una mica més" amb l'arribada de centres de baixes pressions des de l'Atlàntic. L'expert de Meteored, Víctor González, indica que "la massa d'aire freda i seca que hi ha sobre la Península serà substituïda per una altra temperada i humida".

Mapa amb la previsió del temps pel dijous 30 de novembre
El mapa del temps pel dijous 30 de novembre | AEMET

Afegeix que aquestes circumstàncies provocaran un increment de les temperatures nocturnes, impedint la formació de gelades a l'interior peninsular.

Pluges generalitzades des de dijous

Aquesta previsió la confirmen des de l'AEMET a través de les xarxes socials. Assenyalen que aquestes precipitacions febles que van predominar a l'oest i nord peninsular començaran a ser generalitzades. Serà a partir de dijous a tota la Península, mentre que divendres serà el torn de Canàries i Balears.

Pel que fa a les temperatures, durant la primera part de la setmana se situaran "per sobre del que és normal per a l'època". Això sí, des de divendres hi haurà una “baixada notable”.