Muntatge amb Mario Picazo i un cel molt tapat amb possibilitat de pluja
EL TEMPS

Mario Picazo assenyala les 8 comunitats on plourà i fins i tot nevarà els pròxims dies

El meteoròleg anuncia que hi haurà precipitacions de caràcter feble a diversos punts del país, que poden ser en forma de neu en punts de muntanya


Tot i que aquesta setmana hem tingut una entrada d'aire fred, però sec a la major part del país, Mario Picazo porta bones notícies. I és que les pluges i fins i tot algunes nevades podrien deixar-se veure fins a 8 comunitats del nostre país.

Segons Picazo, a l'última part de la setmana el temps es mantindrà estable a la major part de la península. Ara bé, podrien donar-se precipitacions aïllades al Cantàbric (Astúries, Cantàbria i el País Basc) i en punts dels Pirineus (Catalunya i Aragó). No es descarta que siguin en forma de neu a zones de muntanya, tal com explica el meteoròleg al seu pronòstic del portal eltiempo.es .

A tot això, s'espera algun xàfec feble a les Illes Balears durant el dissabte. A Galícia es podria fer diumenge a causa del pas d'un sistema frontal. L'última comunitat afectada serien les Illes Canàries, on seran probables les pluges puntuals, sobretot al nord de les illes durant el cap de setmana.

Mario Picazo avisa d'un cap de setmana especialment fred

Mario Picazo avança que "entrem en un cap de setmana que serà força fred en unes quantes zones d'Espanya". Les borrasques "les tenim lluny", cosa que provocarà que "les temperatures baixin".

Per a aquests pròxims dies s'espera un ambient fresc, amb algunes capitals de l'altiplà nord apropant-se als 0 graus. Incideix que les temperatures es desplomaran als matins, però a les tardes seran més suaus.

Previsió del temps per als pròxims dies

Aquest divendres s'espera una situació anticiclònica, amb predomini de cels clars a la Península i les Balears. En qualsevol cas es preveuen intervals ennuvolats a l'extrem nord, amb nuvolositat més abundant i possibilitat de pluges febles al Cantàbric.

Mapa amb la previsió de l'AEMET pel divendres, 24 de novembre

Aquestes precipitacions seran més probables a la zona oriental, als litorals als matins i a la tarda a l'interior i l'extrem oriental del Cantàbric. A les Canàries hi haurà un increment de la nuvolositat, amb probables pluges a les illes muntanyenques, sense que es descartin a la resta.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps pel dissabte 25 de novembre

Les temperatures màximes s'incrementaran a la meitat aquest peninsular i baixaran a les Canàries. Les mínimes, per la seva banda, cauran a l'extrem nord-oest i valls del vessant atlàntic.

Dissabte, pluges matinals que aniran remetent

Al conjunt del país s'esperen cels poc ennuvolats durant dissabte. En qualsevol cas, és possible que es donin cels coberts a l'extrem nord. Les poques pluges que es donin durant aquesta jornada es produirien a l'extrem nord, sobretot al Cantàbric oriental al matí. Tot i que amb les hores tendirien a retirar-se i s'obriran clarianes.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DISSABTET.ª DIUMENGE
MadridMàx. 16
Mín. 3
Màx. 14
Mín. 4
BarcelonaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 15
Mín. 13
ValènciaMàx. 18
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 8
SevillaMàx. 20
Mín. 5
Màx. 20
Mín. 5
SaragossaMàx. 17
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 3
BilbaoMàx. 14
Mín. 7
Màx. 14
Mín. 6
Palma de MallorcaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 20
Mín. 10
La CorunyaMàx. 15
Mín. 8
Màx. 16
Mín. 10
BurgosMàx. 13
Mín. 3
Màx. 13
Mín. 2
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 22
Mín. 18
Màx. 22
Mín. 17

Això sí, aquestes precipitacions poden ser en forma de neu a la cara nord del Pirineu de Lleida. La previsió de l'Agència Estatal de Meteorologia també contempla intervals ennuvolats al litoral català i Balears. A més, no es descarta algun xàfec feble en aquestes zones.

Pel que fa a les temperatures, les màximes pujaran al sistema Central i interior sud-est. A l'interior nord-oest, els Pirineus i el Mediterrani oriental baixaran. Per la seva banda, les mínimes cauran al centre nord i als Pirineus, amb gelades febles a la Meseta, sent més intenses a l'entorn pirinenc.

Mapa d'Espanya amb la previsió del temps per al diumenge 26 de novembre

Un major descens tèrmic diumenge

Per tancar la setmana es mantindrà la tendència de cels clars, amb nuvolositat baixa matinal al quadrant nord-oest i la Mediterrània oriental. No es descarten pluges febles a la costa sud-est, encara que serien mínimes.

Caldrà estar molt atent als termòmetres, ja que es preveu una nova caiguda tèrmica a la Península i les Balears. Serà més pronunciada al terç oriental peninsular.

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: