Cotxes atrapats al mig de la nevada al Pirineu d'Osca
EL TEMPS

La zona de Catalunya on nevarà amb intensitat en les pròximes hores: més de 40 cm

L'arribada d'aire fred provocarà nevades destacables en punts del Pirineu


Al llarg de les pròximes hores s'esperen importants nevades en alguns punts de la Península, com és el cas de Catalunya. Les previsions apunten a acumulats de més de 40 centímetres de neu, si bé les precipitacions cauran de manera irregular.

La incursió d'aire fred a partir d'aquest dimarts deixarà precipitacions sobretot al terç nord peninsular. Els punts més afectats seran el nord de Galícia, Cantàbric i els Pirineus. A més, també s'estendran al nord-oest de Catalunya i les Balears.

La cota de neu baixarà i s'esperen acumulacions destacables al Pirineu

De manera puntual, la cara nord dels sistemes muntanyosos del centre també podrien acumular algunes pluges. En qualsevol cas, caldrà prestar una atenció més gran a les possibles nevades.

Les previsions apunten que la cota de neu seguirà baixant, aproximant-se als 1.000 metres en algunes zones del nord. Les acumulacions més grans es registraran al Cantàbric i a Pirineu.

Mapa de previsió de nevades les properes hores a la Península Ibèrica

A la Serralada Cantàbrica, la cota se situarà entre els 1.200 i 1.500 metres, mentre que als Pirineus oscil·larà al voltant dels 1.400 metres. Precisament, en aquest darrer sistema podria baixar fins als 900 metres, publica el portal eltiempo.es .

Entre dimarts i dimecres podria anotar un acumulat de més de 40 centímetres de neu. Per la seva banda, a la Cantàbrica sumarien una mica més de 10 centímetres. Dimarts, les pluges seran més intenses al Cantàbric oriental. També ens oferirà ruixats a l'est de Catalunya i les Balears, essent més febles dimecres. Serà a partir de dijous quan ja vagin minvant.

La previsió del temps per dimecres

Durant dimecres es preveu la transició cap a una situació anticiclònica. Hi haurà cels coberts a l'extrem nord peninsular i al nord dels sistemes Ibèric i Central. També s'esperen al començament del dia precipitacions que aniran minvant a la segona meitat de la jornada, excepte en diversos punts del país.

Previsió de l'AEMET sobre el temps dimecres, 22 de novembre

És el cas de la Cantàbrica occidental i els Pirineus, on s'espera que siguin més abundants i persistents. Per la seva banda, al sud-est peninsular, Balears i Melilla es començarà amb intervals ennuvolats i possibilitat d'algun xàfec. No es descarta, a més, que hi hagi alguna tempesta aïllada a les Balears.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIMECREST.ª DIJOUS
MadridMàx. 13
Mín. 9
Màx. 13
Mín. 3
BarcelonaMàx. 19
Mín. 9
Màx. 19
Mín. 8
ValènciaMàx. 22
Mín. 11
Màx. 19
Mín. 8
SevillaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 20
Mín. 9
SaragossaMàx. 15
Mín. 7
Màx. 15
Mín. 5
BilbaoMàx. 14
Mín. 10
Màx. 14
Mín. 8
Palma de MallorcaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 18
Mín. 10
La CorunyaMàx. 17
Mín. 12
Màx. 17
Mín. 11
BurgosMàx. 9
Mín. 4
Màx. 9
Mín. 3
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 25
Mín. 21
Màx. 24
Mín. 19

Pel que fa a les temperatures màximes, aniran en descens al sud-est i als Pirineus. També hi haurà mínimes en descens a la meitat sud, terç oriental i Alborán, amb increments a Castella i Lleó. Adverteixen de gelades a punts de muntanya de la Península.

Mapa de temps pel dijous 23 de novembre

Millora del temps a partir de dijous

Amb vista a dijous s'esperen cels ennuvolats al Cantàbric, alt Ebre i nord de l'Ibèric. Les precipitacions, en cas de donar-se, serien febles i ocasionals al Cantàbric oriental, tendint a remetre.

Les temperatures màximes aniran en augment a la meitat nord, sobretot en punts de muntanya. Sí que preveuen una caiguda dels termòmetres a l'àrea mediterrània i les Canàries.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: