Muntatge amb Jorge Rey i un paisatge d'arbres gelats després d'una nit freda
EL TEMPS

El fred hivernal arriba amb força a Espanya: les temperatures es desplomen

Sembla que diem adeu, definitivament, a les bones temperatures dels darrers dies

Deixem enrere l'estiuet de Sant Martí, que com el refranyer espanyol diu, dura tres dies i fi. La setmana passada ens va portar dies de millora, temperatures més agradables i cels més estables. Per això, durant aquest passat cap de setmana, hem pogut veure en àmplies zones de la península cels molt nets i bonics capvespres.

El Tiempo, con Jorge Rey - ¿Llega el invierno? La predicción para la semana del 20 de noviembre.

Per no perdre't cap previsió de Jorge Rey, subscriu-te ja al seu canal a YouTube punxant aquí!

L'arribada del fred hivernal

Aquesta setmana comencem amb boires encara a amplis punts. Les boires tan generalitzades i fins i tot per moments, tan denses i persistents, ens deixen avisos grocs a àrees de Castella i Lleó. Aquest tipus de fenòmens són sinònim de l'arribada de neus més endavant, a mitjà termini.

Mapa d'Espanya amb la previsió de l'AEMET pel dimarts dia 21 de novembre

Però en aquesta ocasió aprofitarem per aprofundir sobre la borrasca que arriba a Espanya. Aquesta ens deixarà precipitacions durant els primers dies de la setmana al Cantàbric registrant-se el més important a la zona costanera.

Avui ja notem un lleuger descens de les temperatures, sobretot al nord i al centre peninsular. Però serà sobretot a partir de demà dimarts, 21 de novembre, quan els mercuris baixin d'una manera més notable. Hi haurà màximes d'uns 8 graus a Burgos, 12 a Madrid o 18 a Còrdova.

Temperatures màximes i mínimes a algunes ciutats d'Espanya

CIUTATT.ª DIMARTST.ª DIMECRES
MadridMàx. 12
Mín. 9
Màx. 13
Mín. 7
BarcelonaMàx. 19
Mín. 12
Màx. 19
Mín. 9
ValènciaMàx. 21
Mín. 11
Màx. 22
Mín. 11
SevillaMàx. 21
Mín. 10
Màx. 21
Mín. 10
SaragossaMàx. 16
Mín. 10
Màx. 15
Mín. 7
BilbaoMàx. 14
Mín. 10
Màx. 14
Mín. 9
Palma de MallorcaMàx. 18
Mín. 7
Màx. 19
Mín. 9
La CorunyaMàx. 15
Mín. 13
Màx. 17
Mín. 12
BurgosMàx. 8
Mín. 3
Màx. 9
Mín. 4
Las Palmas de Gran CanariaMàx. 28
Mín. 23
Màx. 25
Mín. 19

Ara bé, la part més freda de la setmana serà el cap de setmana, quan l'anticicló s'estableixi de manera més important, deixant pas a l'entrada d'una manera més notable de l'aire fred continental. Així, podrem veure mercuris que puguin arribar als 3 o 4 graus a ciutats com Sòria o Valladolid, als 9 a Saragossa, als 7 a Toledo o als 11 a Còrdova.

Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel dimecres 22 de novembre

A partir de dissabte esperem l'arribada de gelades a àrees de l'interior peninsular, per exemple a zones del Sistema Ibèric i Central, però de moment s'espera que siguin suaus. A més, esperem registrar nevades a cotes altes, principalment a les muntanyes pirinenques.

Mapa amb la previsió del temps de l'AEMET pel dijous 23 de novembre

El temps ens recorda que estem a les portes de l'hivern

Arriba una setmana en què s'estableix l'aire fred sobre la península. Un fred intens que ens farà sentir cada cop més a prop de l'hivern, tot i que encara estem a la tardor, el qual és molt prometedor.

Més fred i fins i tot nevades per la setmana vinent

La setmana del 27 es veu molt interessant, amb l'arribada de més fred i fins i tot de nevades intenses en alguns punts. Tenim un anticicló molt beneficiós per crear situacions plenament invernals, tant a Espanya com a la resta d'Europa.

De fet, com ja fa diverses setmanes que avisem, es tracta d'una situació que anirà a més segons ens aproximem a l'hivern. Però hi ha una cosa clara i és que, encara que vingui més o menys fred, l'atmosfera mostra signes clars de moviment.

Segueix Jorge Rey a Instagram, Facebook o Twitter per no perdre't cap de les seves prediccions del temps!

➡️ Previsió Espanya ➡️ El Temps

Més notícies: