Fotomuntatge amb un fons de les primeres nevades al Prineu català i una rodona amb la cara de Francesc Mauri sorprès
EL TEMPS

El vídeo de la primera gran nevada de la temporada: el comparteix fins Francesc Mauri

Francesc Mauri ha compartit les imatges de les primeres nevades d'aquest any al Pirineu, on han caigut fins a gairebé 40 cm de neu

Ja va arribant el fred, i amb ell les primeres nevades de la temporada. Així ho han pogut comprovar els veïns del Pirineu, on aquest dimecres, 22 de novembre, ha caigut una de les primeres grans nevades.

Ja s'avisava ahir mateix que un front d'aire fred entrava al terç nord de la Península, que deixaria precipitacions i, especialment al nord-oest de Catalunya, podria caure en forma de neu.

Fins i tot, advertien, podrien acumular-se fins a 40 centímetres de neu en alguns punts del Pirineu. I així ha estat.

El meteoròleg de TV3 Francesc Mauri s'ha fet ressò d'aquesta primera gran nevada de la temporada i ha publicat al seu compte de X (Twitter) les imatges.

"Nevada maca al sector occidental del Pirineu. La Val d'Aran i l'extrem nord del Pallars Sobirà han rebut a prop de 40 cm a cotes altes", ha compartit Francesc Mauri amb un vídeo de la nevada a la zona de Baqueira-Beret, a 1.500 m.

La primera gran nevada deixa 40 cm de neu

Queda clar que el fred i el temps hivernal han arribat finalment. I la primera gran nevada de la temporada ja s'ha deixat veure aquest mateix dimecres.

Amb l'entrada d'una massa d'aire polar nova, moltes comarques de Catalunya s'han aixecat aquest matí amb temperatures més baixes que els darrers dies. Algunes han fregat, fins i tot, els 3º C.

Però ha estat al Pirineu i al nord-oest de Catalunya on s'ha notat més aquesta caiguda de les temperatures. I és que, de fet, ja hi ha arribat la primera gran nevada de la temporada, la qual ha deixat fins a gairebé 40 cm de neu per sobre dels 2.000 m d'altitud.

Foto del vídeo compartit per Francesc Mauri de la nevada als Prineus amb neu en primer pla

Així s'ha fet ressò el meteoròleg de TV3 Francesc Mauri, que ha compartit a les xarxes socials les imatges d'aquesta primera nevada, ja a les portes del mes de desembre.

Més neu en les properes hores

El Meteocat ha llançat més avisos per neu i, en especial, vent intens durant la jornada d'avui i els propers dies al Pirineu i al Prepirineu.

Tot i les fortes ratxes de vent, que superen en algunes zones els 100 km/h, durant el dia s'anirà moderant. Sí que no cessarà, però la neu.

A les comarques de la Vall d'Aran, la Cerdanya i el Pallars Sobirà, per sobre dels 2.000 metres, podrien arribar a acumular-se més de 40 cm durant la jornada d'aquest dimecres.

Tot i que es tracta d'un episodi que, de moment, no s'allargarà per als propers dies, en què no s'esperen precipitacions a tot el territori.

➡️ El Temps

Més notícies: