Muntatge amb un terreny sec, un caiac i un campanar al darrere, i Francesc Mauri parlant amb una americana grisa
EL TEMPS

Gerro d'aigua freda de Francesc Mauri sobre la sequera a Catalunya

Francesc Mauri posa data a la tornada de les pluges abundants, que permetin tornar a omplir els embassaments catalans


Francesc Mauri ha tornat a aparèixer i s'ha pronunciat sobre la sequera que vivim. Veient les notícies, és cert que sembla que el que es viu aquí és el pitjor que a la resta d'Espanya. I per això, Mauri s'ha dedicat a explicar "per què som els pitjors".

I la raó és molt clara: ha plogut menys que a la resta del país. Francesc Mauri assenyala que a Catalunya és on menys ha plogut de tot Espanya en els darrers tres anys.

Això també explica que s'hagin enregistrat els índexs de sequera més alts de tota la península. A més, hi ha un factor que no tothom coneix, però que és determinant per entendre les raons del que ha passat.

Francesc Mauri explica per què ens afecta més la manca d'aigua

Les conques internes catalanes són petites i tenen poc emmagatzematge. A més, se'ls suma que, malgrat la seva mida reduïda, abasteixen una gran part de la població. Tot plegat es converteix en un combo perfecte perquè l'aigua s'acabi abans i no quedi per distribuir-ne entre tots els catalans.

Davant d'aquesta realitat, Francesc Mauri adverteix de la necessitat que tot es quedi com ara. És a dir, els nivells dels embassaments són molt baixos, però haurien de quedar-se als seus nivells actuals perquè no fos tot pitjor.

Ara bé, Francesc Mauri assegura en un vídeo publicat per TV3 que el canvi no arribarà a curt termini. Ni a la primavera ni a l'estiu, èpoques en què normalment els registres de pluges solen ser més abundants.

Francesc Mauri revela quan arribarà el canvi

La meteorologia està tan canviant, que la recuperació hídrica no arribarà fins a la tardor. Serà llavors quan és possible que les pluges tornin i puguin començar a omplir tot allò que les conques hídriques catalanes necessiten. Mentrestant, Francesc Mauri parla més clar que mai.

"Ens hem de ficar al cap que els pròxims mesos seran molt complicats", adverteix. Així que, tal com ha dit el meteoròleg de TV3, l'esperança no està posada a la primavera ni l'estiu.

La tardor serà l'estació de l'any més esperada per poder, per fi, respirar i veure córrer l'aigua. Això sí, d'aquest gerro d'aigua freda cal aprendre la conscienciació que l'aigua és un bé finit. No tenim tota la que volem i, per això, ha de ser responsabilitat de tots conservar-la.

➡️ Previsió Catalunya ➡️ El Temps

Més notícies: